HP Mini 5102 – prijenosnik s ekranom osjetljivimi na dodir!

Fotografija članka: HP Mini 5102 – prijenosnik s ekranom osjetljivimi na dodir!

HP Mini 5102 - prijenosnik s opcijom osjetljivosti na dodir

Kućište računala je metalno. HP Mini 5102 je opremljen nizom funkcija i aplikacija, uključujući alat za prepoznavanje crta lica za lakše pristupanje operativnim sustavima Windows® te internetskim stranicama zaštićenim lozinkama.

HP Mini 5102
Netbook računalo HP Mini 5102 dizajnirano je za profesionalne korisnike u pokretu te studente. Njegova početna težina iznosi svega 1,18 kg, a uspješan je i učinkovit poput bilo kojeg prijenosnog računala. Dostupan je u dvije verzije, standardnoj i osjetljivoj na dodir, a kućište mu je lagano, ali čvrsto, izrađeno od eloksiranog aluminija i dostupno u crnoj, crvenoj ili plavoj boji. Osim toga, tu je i opcionalna ručica koja olakšava nošenje netbooka.

Zahvaljujući mogućnosti korištenja zaslona osjetljivog na dodir korisnici posao mogu obaviti još brže i intuitivnije, ovisno o njihovu izboru metoda unosa podataka. Dodirivanje zaslona rukom, tapkanje ili lagano udaranje prstima korisnicima omogućuju navigiranje kroz aplikacije i izbornike te pristup informacijama i internetskim stranicama.

Tipkovnica na netbooku Mini 5102 izvanredna je upravo za primanje i slanje elektroničke pošte, trenutnu razmjenu poruka (IM) i ostale tekstualne aplikacije. Inače, QWERTY tipkovnica čini 95 posto uobičajene tipkovnice, a opremljena je podlogom osjetljivom na dodir (touchpad) i usporediva s manjim tipkovnicama osobnih računala konkurentnih proizvođača.

Zahvaljujući rješenju HP Face Recognition for Protect, pristup operativnim sustavima Windows i internetskim stranicama je brz i lagan. Korisnici samo moraju okrenuti lice prema web kameri od 2 MP s kojom je HP Mini 5102 opremljen.

Ovaj netbook inače dolazi s najnovijim procesorom Intel Atom™ N450, višestrukim mogućnostima povezivanja (uključujući i mobilni širokopojasni Internet), te velikim, 10,1-inčnim LED zaslonom, dostupnim u verzijama s WSVGA ili HD razlučivošću. U slučaju da je opremljeno i s opcionalnom tehnologijom za video dekodiranje Broadcom HD, netbook računalo HP Mini 5102 može prikazati i video uratke visoke razlučivosti, od 720 i 1,080 piksela.

Korisnici mogu birati između baterije s četiri ćelije, što računalo čini lakšim, ili baterije sa šest ćelija, čime se produljuje vijek trajanja baterije. Opremljen s opcionalnom baterijom sa šest ćelija HP Mini 5102 omogućuje do 10 sati rada bez punjenja baterije.

Tvrtka HP ponudila je i poseban HP Mini 5102, namijenjen učenicima i studentima (HP Student Edition). Kao takav, HP Mini 5102 trebao bi studentima pomoći u usvajanju gradiva, a IT administratorima pružiti pouzdano, proširivo i cjenovno privlačno IT okruženje. HP Student Edition studentima nudi vrhunska softverska rješenja, uključujući Adobe® Digital School Collection, koje sadrži alate za upravljanje dokumentima i kreiranje portfelja, čime se korisničko iskustvo obogaćuje s lingvistikom, poviješću, glazbom i znanošću. Osim toga, HP Student Edition također dolazi s opcionalnom ručicom i u tri različite verzije: crnoj, crvenoj i plavoj.

Ruksaci za HP Student Edition dizajnirani su upravo za studente i učenike. Naime, čvrst i izdržljiv pretinac za prijenosno računalo pomaže zaštiti HP Mini odnosno HP Student Edition od udaraca i ogrebotina. Na kraju valja spomenuti i da ruksak ima niz prikladnih karakteristika i funkcija – poput toplinski izoliranog pretinca za ručak ili grickalice, prostranog pretinca za knjige, lako dostupnih pretinaca za telefone i elektronske medije te dodatno presvučenih naramenica i stražnjeg dijela.

Dodatna oprema, cijene i dostupnost
Osnovni model Netbook računala HP Mini 5102 dostupan je od veljače na hrvatskom tržištu s predloženom cijenom osnovnog modela od 2867 kn (PDV uključen). Model sa zaslonom na dodir naći će se na hrvatskom tržištu u svibnju.

HP Mini 5102 - prijenosnik s opcijom osjetljivosti na dodir

HP Mini 5102 - prijenosnik s opcijom osjetljivosti na dodir

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.