HP Machine – kompanija razvija novu memoriju, procesor, Android?

Fotografija članka: HP Machine – kompanija razvija novu memoriju, procesor, Android?

Teško je u nekoliko riječi u naslovu opisati novu inovaciju koja dolazi iz HP-a, no čini nam se kako bi HP Machine mogla biti revolucija u IT tehnologiji.

Oglas

Isto tako, teško je krenuti odnekle i početi ovo opisivati. No, činjenica je kako HP razvija posebnu inačicu Androida koji će raditi s posebnom HP-ovom hardverskom  arhitekturom. Posebno nam se svidio opis koji kaže kako su navodno u HP-u pronašli “sveti gral” (Holy Grail) procesiranja i memorije. Ako je tako nova HP Machine, kako je neslužbeno zovu, mogla bi biti inovacija koja će donijeti pravu revoluciju u razvoju IT hardverske tehnologije.

HP Machine nije server niti radna stanica. Nije niti PC računalo, tablet ili pametni telefon, niti neki drugi uređaj, nego se radi o kombinaciji svega nabrojenog. Sad nas je to još više zaintrigiralo, no logika je jasna. Sigurno ste čuli za izraze poput “Big Data”, “Internet of Things (IoT)” i slične nove kovanice koje bi trebale predstavljati budućnost digitalnog razvoja čovječanstva. Upravo u tom smjeru ide razvoj HP Machine koncepta i mreže koja bi trebala povezati objekte, uređaje i i gadgete. Radi se o obradi ogromne količine informacija i podataka koje će trebati dorađivati HP Machine. Naravno, sve će biti povezano preko silikonske fotoničke veze, umjesto klasične bakrene.

HP Machine - kompanija razvija novu memoriju, procesor, Android

Naravno, novi HP Machine koncept bi trebao trošiti i manje struje, koristit će memorijske i druge rezistore, a koji će moći pohranjivati informacije i kada je struja isključena. Ono što je impresivno je kako vi novi HP Machine koncept trebao biti jači 6 puta od trenutnih top servera i trošio bi čak 80% manje struje. Procjenjuje se kako će HP Machine koncept moći obraditi 160 petabajta podataka u samo 250 nanosekundi. Najimpresivniji je vjerojatno podatak kako ćete svu tu sirovu snagu moći smjestiti u kućište običnog smartfona!

Što kažete na ovo? Jeste spremni za novu generaciju digitalne budućnosti? :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.