HP kupuje Peregrine System

Racunalo.com foto

Zahvaljujući preuzimanju Peregrinea portfelj proizvoda HP OpenView proširit će se za niz komponenti namijenjenih upravljanju ključnom imovinom i uslugama, kao i za softverski paket za poslovne operacije i IT. U mogućnosti Peregrineovih programa ubraja se evidencija imovine, automatizacija procesa, kontrola usluga, usklađivanje usluga, otkrivanje poslovnih prilika, kontrolna ploča za direktore informatičkih odjela, ali i upravljanje uslugama vanjskih dobavljača, poslovnim kontinuitetom i konsolidacijom.
„Peregrine će HP-u pomoći u izradi cjelovitijeg softverskog rješenja za upravljanje te direktorima informatičkih odjela pomoći u proširivanju sposobnosti upravljanja svojom IT imovinom“, izjavila je Ann Livermore, izvršna potpredsjednica HP-ovog odjela Technology Solutions Group. „Većina je tvrtki u stalnoj potrazi za novim načinima smanjivanja troškova održavanja tehnologije, počevši sa stolnim računalima, a završivši na podatkovnom središtu. U svome se radu zbog toga rukovodimo namjerom da voditeljima informatičkih odjela omogućimo učinkovito i ekonomski isplativo upravljanje tehnološkim okruženjima.“
„Korisnici će rezultate ovog preuzimanja primijetiti u povećanoj razini HP-ove ukupne kvalitete i sposobnosti zahvaljujući Peregrineovim proizvodima Service Center i Asset Center“, izjavio je John Mutch, predsjednik i direktor Peregrinea.
Preuzimanje Peregrinea HP-u će omogućiti zauzimanje vodećeg položaja među proizvođačima softvera za upravljanje imovinom – tržišnim sektorom čiji je rast do 2008. godine procijenjen na milijardu USD. Povrh toga, kombinacija HP-ovih i Peregrineovih rješenja za upravljanje uslugama stvorit će skup mogućnosti najšireg spektra među svima dostupnim na suvremenom tržištu. Ključni pokretači toga tržišta potrebe su industrijskih IT odjela za podacima vezanim uz internu IT imovinu, potreba za integracijom s drugim sustavima za upravljanje informacijskom tehnologijom i  standardi upravljanja temeljeni na procesima, kao što je to ITIL.
Do zaključnog preuzimanja preostaje još odobrenje Peregrineovih dioničara i ispunjavanje drugih uobičajenih uvjeta za zaključenje tog tipa ugovora, a konačna se provedba očekuje najkasnije krajem prvoga tromjesečja kalendarske godine 2006.
Po zaključenju ugovora o preuzimanju Peregrineovi će proizvodi postati dostupni putem HP-ovih OpenView softverskih kanala, a tehnologija će se uklopiti na sve razine HP-ovih odjela Technology System Group i HP Services.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.