HP konvergirani cloud proizvodi optimizirani za VMware vCloud Suite

Fotografija članka: HP konvergirani cloud proizvodi optimizirani za VMware vCloud Suite

Tvrtka Hewlett-Packard proširila je portfelj svojih rješenja HP Konvergentni oblak novim alatima namijenjenima zajedničkom radu s aplikacijom VMware vCloud® Suite 5.1.

Oglas

Nova rješenja klijentima omogućavaju jednostavan prijelaz sa postojećih virtualiziranih instalacija u privatna i hibridna cloud okruženja.

HP Konvergentni oblak služi za dosljedno i pouzdano proširivanje clouda preko infrastrukture, aplikacija i informacija, čime korisnicima pruža veći izbor u odabiru rješenja. HP Konvergentni oblak utemeljen je na  otvorenoj arhitekturi, što znači da se putem njega bilo koja kombinacija, privatnog, javnog ili upravljanog cloud okruženja može integrirati s bilo kojom vrstom tradicionalnog IT okruženja. Prednost te otvorenosti je što omogućuje prebacivanje poslova na onaj dio infrastrukture koji je trenutno najmanje zaposlen, kao i njihovo dinamičko skaliranje.

Hewlett-Packard je, što sa svojim rješenjima, što s rješenjima tvrtki partnera, do sada izveo više od tisuću prijelaza s virtualizirane IT infrastrukture na računalstvo u oblaku kod tvrtki iz raznih dijelova svijeta.

Prošireni HP Konvergentni oblak portfelj, utemeljen na rješenjima HP Konvergirana infrastruktura i HP Converged Management and Security sada je optimiziran i za rješenje VMware vCloud Suite 5.1, što znači da su u njega uključene i neke nove funkcionalnosti. To su funkcionalnosti  koje klijentima omogućuju da:
•    brzo sagrade cloud okruženje i njime jednostavno upravljaju, putem prethodno konfiguriranih rješenja.
•    brzo usvoje cloud okruženje s ugrađenom sveobuhvatnom zaštitom i kontrolom uskladivosti. Ta zaštita i kontrola mogu se automatski primijeniti i na virtualne strojeve.
•    smanje rizik od gubitka podataka s automatskom, na pravilima utemeljenoj zaštitom podataka.

„Organizacije koje prelaze s virtualiziranih okruženja na privatna ili hibridna cloud okruženja, suočavaju se s velikim sigurnosnim izazovima i problemima u upravljanju s više heterogenih računalnih modela,“ izjavio je Stephen DeWitt, stariji potpredsjednik HP-ova odjela za poslovna rješenja. „Proširivanje rješenja HP Konvergentni oblak s cjelovitim i sveobuhvatnim rješenjima koja se mogu integrirati s aplikacijom VMware vCloud Suite 5.1, daje klijentima mogućnost gradnje sigurnih cloud okruženja uz puno manje rizika i s puno više mogućnosti izbora.“

„S rješenjem VMware vCloud Suite 5.1 organizacije dobivaju pouzdano i fleksibilno cloud rješenje koje doprinosi njihovoj poslovnoj okretnosti i koje istodobno, brzo i učinkovito adresira i njihove pojedinačne poslovne potrebe,“ kaže Raghu Raghuram, izvršni potpredsjednik Odjela za upravljanje cloud infrastrukturom, u tvrtki VMware. „Rješenje VMware vCloud Suite 5.1 i HP-ova rješenja okupljena u platformi Konvergentni oblak omogućit  će našim zajedničkim klijentima brže usvajanje cloud tehnologija. S našim paketom rješenja tvrtke dobivaju dokazan i integriran sustav koji im daje konkurentsku prednost u današnjim brzo mijenjajućim tržišnim uvjetima.“

Ugradnjom novih funkcionalnosti HP preoblikuje cloud
Proširena ponuda rješenja HP Konvergentni oblak sastoji se od integracije rješenja VMware vCloud Suite 5.1 s rješenjem HP CloudSystem. Ta kombinacija klijentima omogućuje bržu preobrazbu virtualiziranih resursa u samo-uslužna privatna i hibridna cloud okruženja. To je postignuto primjenom prethodno konfiguriranih cloud rješenja.

Rješenje HP CloudSystem u kombinaciji s rješenjem VMware vCloud Suite 5.1 udvostručava gustoću virtualnih strojeva, smanjuje složenost mrežne infrastrukture i pruža fleksibilnost  koju tehnologija mora imati kako bi mogla izvesti sve vrste poslovnih zadataka.

Nove funkcionalnosti rješenja HP CloudSystem integriranog s rješenjem VMware vCloud Suite 5.1 sastoje se od:
•    HP CloudSystem optimiziran za  VMware – nudi brže ostvarivanje prihoda putem pred-konfiguriranih rješenja koja se sastoje od rješenja HP Konvergirana infrastruktura i rješenja za upravljanje cloud okruženjima tvrtki HP i VMware.
•    Auto-flexing funkcija: smanjuje vrijeme reakcije na poslovne zahtjeve i poboljšava ukupnu razinu pružanja usluge tako što administratorima VMware sustava omogućuje pristup hardveru rješenja vCloud Director® koji automatski skalira konvergiranu infrastrukturu u skladu s poslovnim potrebama. S tom tehnologijom korisnici mogu smanjiti vrijeme koje im je potrebno za dodavanje virtualnih hostova s četiri sata na samo petnaest minuta (2)
•    Unos virtualnih strojeva  – pojednostavljuje klijentima prelazak na cloud prebacivanjem virtualnih strojeva u HP CloudSystem, bez zastoja ili ponovnog konfiguriranja.
•    HP Cloud Maps for VMware – rješenje koje ubrzava dizajn cloud usluga i automatizira instalaciju virtualnih aplikacija putem prethodno pakiranih, optimiziranih HP CloudSystem predložaka.

HP-ova sigurnosna rješenja premošćuju prepreke u prihvaćanju cloud tehnologija
Proširen portfelj rješenja HP Konvergentni oblak ima u sebi i HP Cloud Protection Program and Consulting Services i paket posebnih savjetničkih usluga putem kojih se u cijeloj mreži, uređajima za pohranu i virtualiziranim serverima, mogu implementirati sveobuhvatna sigurnosna rješenja za manje od tri tjedna.(3) Nova usluga sastoji se od učinkovite mješavine HP-ovih i VMware-ovih  sigurnosnih rješenja za cloud koja adresiraju najčešće sigurnosne prepreke usvajanju cloud usluga tako što uvode kontrolu uskladivosti svih elemenata. Upravljačke funkcionalnosti obuhvaćaju cloud, virtualizaciju mreže i uređaje za pohranu podataka.

Za klijente tvrtke VMware koji moraju u svojim virtualnim okružjima udovoljiti sigurnosnim standardima kartične industrije – PCI DSS ( Payment Card Industry (PCI) Data Security Standard (DSS), HP, prvi u industriji, nudi konvergiranu biblioteku rješenja – PCI Compliance Security Solution Stack – za virtualna i cloud okruženja. To rješenje ubrzava usklađivanje s tim standardima jer pokriva većinu od 200 sigurnosnih kontrola u sustavu PCI DSS(4) i na taj način oslobađa klijente od problema sa sigurnosnim preprekama povezanima s usklađivanjem  s PCI pravilima u cloudu.

Novo rješenje za zaštitu podataka od sada i u virtualnom cloudu
Novo poslovno rješenje za zaštitu podataka, HP Data Protector, od sada radi i na virtualnim cloud okružjima. Posebno je i po tome što je jedino rješenje za pohranu i povrat izgubljenih podataka koje podržava federativnu de-duplikaciju i koje je integrirao s rješenjem VMware vCloud Director. U tom rješenju nalazi se  patentirana tehnologija de-duplikacije podataka, HP StoreOnce, koja pruža mogućnost dinamičke zaštite VMware-ovih više-spojnih cloud okružja. Sve te funkcije pomažu korisnicima rješenja vCloud i pružateljima cloud usluga u eliminaciji rizika od gubitka podataka, kako u samoj tvrtki, tako sada i u virtualnom cloudu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.