HP: inovacije za virtualizaciju u svakodnevnim primjenama

Racunalo.com foto

Novi HP-ov softver i usluge dio su najcjelovitijeg virtualizacijskog portfelja u informatičkoj industriji, što poslovnim korisnicima pomaže pri optimizaciji njihovih podatkovnih centara okupljanjem i dijeljenjem IT resursa s ciljem znatnog smanjenja troškova i bržeg reagiranja na promjene.
“HP nastavlja demonstrirati svoju vodeću ulogu u isporučivanju virtualizacijskih rješenja”, rekao je Vernon Turner, potpredsjednik grupe u tvrtki IDC. “Ovom objavom HP nudi revolucionarnu integraciju koja olakšava upravljanje virtualiziranim okruženjima i potiče masovnije prihvaćanje virtualizacijskih tehnologija.”
Novosti su:
• proširenje okruženja HP Virtual Server Environment za više operacijskih sustava na poslužiteljima HP Integrity,
• nove mogućnosti virtualizacije za ključne namjene u sustavu HP-UX 11i,
• brža raspoloživost sustava OpenVMS na virtualiziranim poslužiteljima Integrity,
• novo rješenje u paketu, koje sadrži VMware i softver HP ProLiant Essentials Virtualisation Management, te
• nova usluga konsolidacije mreže.
“Virtualizacija je postala vruće pitanje za velike korisnike, a u srži HP-ove strategije Adaptive Enterprise leži ideja usklađivanja tvrtke i njezinog IT-a s ciljem iskorištavanja promjena”, kazao je Scott Stallard, izvršni potpredsjednik, Enterprise Storage and Servers, HP. “Današnje proširenje našeg vodećeg virtualizacijskog portfelja udovoljava potrebama korisnika za povećanjem stupnja iskorištenosti informacijskih sustava uz prilagođavanje promjenjivim potrebama njihova poslovanja.”
Jednostavnije upravljanje virtualnim poslužiteljima s više operacijskih sustava
Kroz svoje nove i proširene softverske proizvode iz serije HP Integrity Essentials, HP korisnicima nudi prvu i najrobusniju integriranu zbirku softvera za planiranje, upravljanje i automatizaciju virtualnih poslužitelja.
Novi je softver dio sustava HP Virtual Server Environment za poslužitelje HP Integrity i HP 9000. Ta ponuda velikim korisnicima omogućuje bolji povrat ulaganja u IT putem optimizacije iskorištenja poslužiteljskih resursa u stvarnom vremenu na temelju poslovnih prioriteta. Sa zajedničke konzole administratori od sada mogu:
• planirati i simulirati raspored opterećivanja aplikacijama primjenom prvog intuitivnog, integriranog alata za  planiranje kapaciteta – novog HP Integrity Essentials Capacity Advisora;
• konfigurirati i upravljati svim vrstama virtualnih i fizičkih poslužiteljskih resursa putem zajedničke upravljačke konzole i prvog sveobuhvatnog i za korištenje jednostavnog softvera za upravljanje virtualizacijom – novog HP Integrity Essentials Virtualisation Managera;
• automatizirati dodjeljivanje poslužiteljskih resursa aplikacijama na temelju poslovnih prioriteta. HP Integrity Essentials Global Workload Manager, koji je već postojao za HP-UX 11i i Linux, sada je proširen tako da podržava OpenVMS i poslužitelje HP Integrity.
HP je najavio i virtualna računala HP Integrity, koja će većem broju instanci operacijskih sustava omogućiti zajedničko korištenje jednog procesora i U/I resursa, a za HP-UX 11i očekuju se prije kraja ove godine. Podrška za Microsoft Windows® Server 2003 i Linux planirana je za 2006.
Virtualna računala HP Integrity sastavni su dio sustava HP Virtual Server Environment te se integriraju sa softverom HP Integrity Essentials.
“Mogućnosti virtualizacije poslužitelja sve su važnije kupcima poslužitelja za korporacijska okruženja”, izjavio je Tom Kucharvy, predsjednik i direktor istraživanja u tvrtki Summit Strategies. “Zapravo je više od 70% tvrtki dalo naslutiti da već imaju ili planiraju nabaviti rješenja za virtualizaciju poslužitelja tijekom sljedeće tri godine.”
Putem sustava HP Virtual Server Environment za poslužitelje Integrity HP nudi najprilagodljiviju platformu za više OS-a, podržavajući HP-UX 11i, Windows, OpenVMS i Linux na izuzetno pouzdanoj i skalabilnoj seriji poslužitelja sa zajedničkim skupom alata za virtualizaciju, upravljanje i automatizaciju.
“Virtualizacija korisnicima omogućuje golemo poboljšanje iskorištenosti resursa, učinkovitost informacijskih sustava i uštede, a upravo su to razlozi zbog kojih želimo prednosti virtualizacije poslužitelja odmah ponuditi i Microsoftovim klijentima”, rekao je Bob Muglia, viši potpredsjednik za Microsoft Windows Server. “HP-ovi napori na području podrške za Microsoft Windows Server na virtualnim računalima HP Integrity važan su korak u pružanju mogućnosti virtualizacije velikim korisnicima koji žele konsolidirati heterogene sustave za ključne namjene.”
Novi softver HP Integrity Essentials povezuje se s HP Systems Insight Managerom 5.0 kako bi omogućio jedinstveno upravljanje infrastrukturom virtualnih i fizičkih sustava za poslužitelje HP Integrity i HP ProLiant. Taj pristup čini korištenje sustava jednostavnijim te smanjuje troškove informatičkih organizacija koje žele implementirati prilagodljiviju infrastrukturu i u većoj mjeri automatizirati svoje procese vezane uz IT.
Dodatne informacije o sustavu HP Virtual Server Environment dostupne su na adresi .


Unapređenja virtualizacije za ključne namjene pod operacijskim sustavima HP-UX 11i i OpenVMS
HP je najavio poboljšanja svoje softverske ponude za HP-UX 11i kako bi ponudio jedinu virtualizacijsku platformu za ključne namjene temeljenu na operacijskom sustavu UNIX®. Poboljšanja su:
• novi HP-UX 11i Virtualisation Licensing Program, koji omogućuje smanjenje ukupnih troškova posjedovanja putem licenciranja softvera za virtualna računala i particije umjesto za cijeli poslužitelj;
• novi HP Serviceguard Storage Management Suite za HP-UX11i, koji poboljšava upravljanje podacima, performanse i upravljivost klastera u sustavu HP-UX 11i;
• poboljšanja programa HP Instant Capacity za poslužitelje Integrity i HP 9000, što pospješuje sposobnost korisnika OS-a HP-UX 11i da prema potrebi pristupaju dodatnim poslužiteljskim kapacitetima.
“HP Virtual Server Environment za HP-UX omogućuje nam maksimalizaciju iskorištenja računalnih resursa uz prilagodljivost za brzu preraspodjelu resursa kao reakciju na promjene poslovnih potreba”, izjavio je David Grant, voditelj podatkovnog centra u kanadskoj tvrtki za mrežne komunikacije Mitel. “Ostvarili smo i viši stupanj raspoloživosti i otpornosti uz općenito povećanje performansi i smanjenje ukupnih troškova posjedovanja.”
Dodatne informacije o poboljšanjima virtualizacije za HP-UX 11i dostupne su na adresi .
OpenVMS sada je dostupan na cijeloj liniji standardiziranih poslužitelja HP Integrity, uz podršku za klastere miješanih arhitektura do 96 čvorova na poslužiteljima HP Integrity, sustavima AlphaServer ili njihovim kombinacijama. Detaljnije informacije vezane uz OpenVMS dostupne su na adresi .
VMware u paketu sa softverom za upravljanje virtualizacijom za HP ProLiant
HP i VMware surađuju na predstavljanju prvog paketnog rješenja koje će kombinirati VMware s HP-ovim naprednim upravljanjem fizičkim i virtualnim poslužiteljima. VMware sa softverom HP ProLiant Essentials Virtualization Management skraćuje vrijeme i smanjuje troškove vezane uz implementaciju i upravljanje virtualnim računalima te će ubrzati njihovu primjenu u produkcijskim okruženjima.
HP je također ažurirao HP ProLiant Essentials Virtual Machine Management Pack i Server Migration Pack kako bi se integrirali i dopunjavali s mogućnostima upravljanja koje nudi VMware. To obuhvaća veze sa sustavom VMotion za migraciju virtualnih računala bez prekidanja rada, prebacivanje virtualnih računala na alternativno glavno računalo u slučaju kvara i migraciju iz okruženja virtualnog u okruženje fizičkog poslužitelja.
Dodatne informacije o novom softveru ProLiant Essentials Virtualisation Management dostupne su na adresi .
Suradničke usluge stvaraju temelje sigurne virtualizirane mreže
HP koristi i svoju stručnost na području mreža u podatkovnim centrima – što obuhvaća infrastrukturu, sigurnost, komunikaciju na međusloju (middleware) i protok aplikacijskih podataka – s ciljem stvaranja novog rješenja za konsolidaciju mreže. HP-ovo rješenje optimizira međupovezivanje podatkovnih centara, LAN/WAN infrastrukturu, performanse aplikacija i sigurnost mreže, postavljajući temelje sigurne, virtualizirane mreže.
Podrobnije informacije o tom rješenju dostupne su na adresi .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.