HP i Ouroboros predstavili rješenje za Visa Authenticated Payment Program

Racunalo.com foto

Rješenje se sastoji od Ouroboros Issuer Access Controller G2 i Ouroboros Merchant Plug-In G2 softverskih proizvoda instaliranih na pouzdanim, fleksibilnim i skalabilnim HP Integrity® poslužiteljima, na platformi HP-UX® ili Linux® operacijskog sustava. Vrhunsku pouzdanost i dostupnost čuvanih podataka osigurava HP Enterprise Virtual Array (EVA) storage tehnologija pohrane podataka, a rješenje je moguće instalirati i u klaster konfiguraciji visoke dostupnosti.


Verified by Visa™ program koristi 3-D Secure® protokol za komunikaciju između trgovca, banaka i Visa International, te omogućuje autentikaciju kupca pri online kupnji. Banka izdavatelj kartice pri online kupnji traži korisnika kartice da potvrdi svoj identitet, npr. unošenjem tajnog PIN-a ili zaporke u procesu kupnje, a tek ukoliko je identitet korisnika kartice potvrđen obavlja se financijska transakcija. Ovaj način e-trgovine značajno smanjuje rizik prihvata kartičnih transakcija s Interneta.
„Smatramo kako e-trgovina može biti značajan pokretač rasta gospodarstva i poduzetničke inovativnosti u istočnoj Europi. Certifikacijom softverskih proizvoda kod vodeće svjetske bankovne udruge htjeli smo našim korisnicima – bankama, osigurati rješenje svjetske klase koje će tome stvoriti praktične temelje,“ rekao je Božo Juretić, izvršni član uprave tvrtke Ouroboros.
„HP u svom poslovanju potiče lokalne tvrtke da se uključe u globalni svijet e-trgovine, u kojem poslovna znanja i rješenja za Hrvatsku mogu ponuditi i kao izvozni proizvod jer vremenske zone i zemljopisno područje nisu ograničavajući faktor“, rekao je Alojzije Jukić, Country Managing Director HP-a  za Hrvatsku.
Ouroboros i HP namjeravaju nastaviti suradnju tako što će zajednički raditi i na dobivanju MasterCard SecureCode™ certifikata kod MasterCard International, kako bi kompletirali rješenje za e-trgovinu.
Rješenje je objavljeno na službenom Visa popisu certificiranog softvera te će se nuditi u regiji centralne i istočne Europe, a već je ponuđeno bankama u Hrvatskoj.


Kako funkcionira sigurna online kupovina?
Kada kupac obavlja kupnju u Internet dućanu trgovca koji je u Verified by Visa™ shemi, nakon ostavljanja osobnih podataka s kartice trgovcu i klika na gumb „Kupi“, dolazi do preusmjeravanja kupca na Internet stranice banke izdavatelja kartice. Na stranicama banke kupac se autenticira svojoj banci, odnosno dokazuje svoj identitet npr. unošenjem tajnog PIN-a, ili obične zaporke. Tek ukoliko je banka uspješno utvrdila identitet korisnika nastavlja se s klasičnom online transakcijom. Banke i Internet trgovci koje su članovi Verified by Visa™ programa ostvaruju značajne poslovne benefite jer je rizik prihvata transakcija s Interneta značajno smanjen uvođenjem online autentikacije kupca, dok je proces kupovine i dalje jednostavan za krajnjeg kupca.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.