HP i Microsoft partnerstvo kroz Frontline Partnership program

Racunalo.com foto

 

HP i Microsoft su objavili informacije o načinu i segmentima provođenja sporazuma o ulaganju 250 milijuna dolara kako bi se značajno pojednostavilo tehnološko okruženje za tvrtke svih veličina.

Tvrtke planiraju pružiti nova rješenja koja će:
– biti izgrađena na modelu infrastruktura-do-primjene sljedeće generacije;
– unaprijediti cloud computing ubrzavajući implementaciju aplikacija; i
– ukloniti kompleksnosti upravljanja IT-om te automatizirati postojeće ručne procese kako bi se smanjili ukupni troškovi.

Sporazum predstavlja najobuhvatniju integraciju tehnoloških rješenja do sada – od infrastrukture do primjene – namijenjenih značajnim poboljšanjima iskustva korisnika za razvoj, uvođenje i upravljanje IT okruženjima.

Ovim strateškim partnerstvom, HP i Microsoft surađivati će na tehničkim smjernicama za uređaje za upravljanje podacima; konvergiranim, gotovim rješenjima; sveobuhvatnim mogućnostima virtualizacije; i integriranim alatima za upravljanje. Ova se dinamična IT rješenja isporučivati će se kroz tehnološki najnaprednije prodajne i partnerske mreže, a pružati će:
— Povećanu poslovnu učinkovitost putem rješenja koja reagiraju na promjenjive poslovne zahtjeve kroz neprekidnu konvergenciju poslužitelja, pohrane, mreže te aplikacija u visoko-automatiziranom, samoodrživom okruženju.
— Poboljšane performanse i pouzdanost aplikacija te dostupnost za neke od vodećih poslovnih aplikacija, uključujući Microsoft Exchange Server i Microsoft SQL Server, kroz stvaranje duboko optimiziranog „strojnog“ okruženja. To se postiže pred-integriranim rješenjima po načelu ključ u ruke poput poslužiteljskih, sustava pohrane, mrežnih te aplikacijskih paketa. Ovi sustavi za upravljanje podacima i e-mailom pružaju jednostavnost upotrebe "pritiskom na gumb" pri pokretanju i upravljanju.
— Poboljšani rad kroz integrirane, interoperabilne alate za virtualizaciju i upravljanje koji omogućuju automatsko pripremanje, upravljanje te neprekidno ugođavanje tehnoloških okruženja. Kroz integraciju HP Insight Software, HP Business Technology Optimization softvera i Microsoft System Center sa Microsoft Hyper-V Server, velike tvrtke koriste unificirano upravljačko rješenje kako bi automatizirale pokretanje aplikacija uz praćenje infrastrukture-do-aplikacije. Ta integracija također pruža i optimizaciju potrošnje energenata i performansi, istovremeno osiguravajući interoperabilnost u okruženju heterogenog podatkovnog centra.

Zaštitu ulaganja i niske ukupne troškove vlasništva, čime klijentima omogućavaju kvalitetno pokretanje sustava. Zajednička rješenja izgrađena su prema industrijskim standardima te osmišljena tako da koriste postojeća ulaganja u podatkovne centre, a kojima se upravlja iz zajedničkog okvira. Ovaj je pristup osmišljen tako da klijentima omogući da integriraju privatne ili javne modele cloud computing-a prema potrebama svojeg poslovanja. HP i Microsoft surađuju na platformi Windows Azure, pri čemu HP i Microsoft nude usluge, a Microsoft i dalje ulaže u HP-ov softver za infrastrukturu Windows Azure.

U uvjetima proširenog partnerstva, dvije će tvrtke povećati svoja globalna ulaganja 10 puta, i to kako bi pokrenule nove mogućnosti za 32.000 partnera u inicijativi HP/Microsoft Frontline Partnership. Partneri će podržati klijente pri modernizaciji njihovih okruženja kombinacijom softverskih i hardverskih paketa infrastruktura-do-aplikacije te uslugama.

Isporuka objedinjene komunikacije i suradnje
U svibnju 2009. HP i Microsoft najavili su inicijativu da četverogodišnja strateška globalna inicijativa isporuči „end-to-end“ rješenje objedinjene komunikacije i suradnje. Kao dio Frontline partnerstva, ove dvije kompanije uložit će dodatnih do 180 milijuna eura u razvoj proizvoda, profesionalne usluge, kao i zajedničku prodaju i marketing, da bi pomogle organizacijama u smanjenju troškova i poboljšanju produktivnosti. Rješenje, koje bi trebalo obuhvatiti softver, hardver, umreženje i usluge, omogućilo bi korisnicima da poboljšaju poslovne rezultate i smanje operativne troškove putovanja, telekomunikacija i IT-a. Dvije kompanije formirale su zajedničke timove za suradnju na razvoju proizvoda i usluga u Microsoft Office SharePoint Serveru, Microsoft Exchange Serveru te Microsoft Office Communications Serveru, kao i HP ProCurve proizvoda za umrežavanje, HP Halo Telepresence rješenja, HP TouchSmart Business PC i IP desk telefona, HP Business Technology Optimization (BTO) softvera, Microsoft i HP ponudit će čitav set usluga za poslovnu produktivnost, od procjene, planiranja i dizajna arhitekture do implementacije, nadgledanja, upravljanja i podrške za komponente softvera, hardvera, mreže, servera, pohrane i infrastrukture u dijeljenom portfelju te će zajednički pružati usluge za klijente koji žele koristiti tehnologiju u vlastitim prostorijama, koristiti potpuni outsource ili one koji se odluče za kombinaciju obiju opcija.

Na temelju ove inicijative za objedinjenom komunikacijom i suradnjom, HP je objavio proširenje svog portfelja objedinjenih komunikacija i suradnje ponudama optimiziranim za Microsoft Communications Server „14“, sljedeću verziju Microsoftove platforme objedinjenih komunikacija. Nove ponude pomažu klijentima da poprave produktivnost i smanje troškove konsolidacijom infrastrukture, uređaja i alata za upravljanje. HP ponude omogućavaju klijentima da poboljšaju poslovne ishode i smanje operativne troškove putovanja, telekomunikacija i IT-a integracijom s Microsoft Communications Serverom „14“.

Ponuda uključuje:
HP Survivable Branch Communication zl Module smanjuje IT infrastrukturu u udaljenim poslovnicama i proširuje poslovnu produktivnost i pouzdanost Communications Servera „14“. Ona kombinira Microsoft Communications Server „14“ i HP ProCurve softver unutar HP ProCurve Switch 8200zl i 5400zl serije proizvoda.
Poslovnice sada mogu bolje održavati dostupnost mreže u okolini Communications Servera „14“ uz pouzdanu podršku distribuirane javne telefonske mreže u slučaju pada mreže širokog dosega. Organizacije mogu povećati učinkovitost i sposobnost rada ubrzanom instalacijom, dislociranjem i migracijom iz naslijeđenih PBX i ključnih sustava s centraliziranim upravljanjem na daljinu, preko poslovnica na Microsoft Communications Server „14“ okoline. Istovremeno, organizacije mogu smanjiti troškove eliminacijom specijalizirane tehnološke infrastrukture, stručnosti i upravljačkih zadataka koji se zahtijevaju u poslovnicama.
četiri postojeća PC modela (kao što su HP TouchSmart 9100 Business PC, HP EliteBook 6930p Notebook ili HP EliteBook 8530w /8730w Mobile Workstations) dizajnirana za pružanje glasovnog i video iskustva korisnika na bogatoj poslovnoj razini uz manje ukupne troškove vlasništva sada se testiraju i kvalificiraju kao optimizirani za objedinjene komunikacije u Microsoftu.

HP je proširio i portfelj usluga objedinjenih komunikacija i suradnje (UC&C) ponudama koje pomažu klijentima u pojednostavljenju i integraciji poslovnih komunikacija da bi smanjili troškove i ubrzali rast. To bi trebalo klijentima pomoći da planiraju strateški, postave dugoročnu viziju kompanije uz implementaciju kratkoročnih koraka da bi osigurali usvajanje krajnjih korisnika i maksimalni uspjeh programa HP UC&C Business Value Services i HP UC&C Education Services pomažu klijentima da preoblikuju radno mjesto u objedinjenu, povezanu okolinu prikladnu za suradnju, koja smanjuje operativne troškove i potiče poslovni rast.

Nove usluge uključuju:
HP UC&C Transformation Workshop – Empirijska radionica koja pomaže klijentima dionicima da imaju uvid u sve poslovne, financijske, tehničke implikacije i mogućnosti, kao i one specifične za kompaniju, vezane uz UC&C da bi dobili konsenzus i izgradili strategiju za potporu poslovnih ciljeva.
HP UC&C Business Value Assessment – Uzima klijente kroz izgradnju modela analize troškova za ulaganje u UC&C rješenje da bi spoznao poslovnu vrijednost i smanjenje troškova koje se može ostvariti.
HP UC&C Business Benefits Workshop – Pomaže klijentima da izgrade poslovni slučaj za UC&C rješenje, da bi osigurala dobivanje očekivanih koristi. Identificira poveznicu sa strateškim inicijativama, određuje opravdanje za tehnološka ulaganja i stvara definirani plan za implementaciju projekta uz procjene troškova.
HP UC&C Strategic Architecture Service – Ubrzava isporuku uz smanjenje rizika i smanjenje skupe tehnologije. Klijenti dobivaju arhitekturalni nacrt i detaljni plan transformacije koji identificiraju njihove jedinstvene zahtjeve da bi odredili prioritet i vrijednost za svaki element dizajna.
HP Education Services za Microsoft® Office Communications Server 2007 R2 i Live Meeting 2007 – Osiguravaju usvajanje i produktivnost zaposlenika te mogućnost tehničkog osoblja da pruži podršku rješenju, čime se povećava prihod od investicija u tehnologiju.
HP je također potpisao globalne sporazume s kompanijama Polycom i Network Equipment Technologies da bi klijentima ponudio širok izbor opcija UC&C tehnologije.
HP Polycom Services – isporučuje rješenja za glavovnu i vizualnu komunikaciju iz Polycoma za pojednostavljenje poslovne komunikacije uz ubrzanje suradnje s klijentima i partnerima. Ovo uključuje Polycomova integrirana rješenja za glas i video iz Microsoft UC okolina te Polycomove VoIP telefone za Microsoft Communications Server „14“.
HP Network Equipment Technologies (NET) Services – integrira NET VX Series UC gateway u HP i Microsoft UC&C rješenje da bi pojednostavnio upravljanje, daljnju strujanje komunikacije putem poruka, videa i glasa.
Ponovno promišljanje o klijentskoj arhitekturi

HP je predstavio i portfelj klijentske infrastrukture kako bi preoblikovao okruženja klijentskih računalnih sustava te na taj način pojednostavio upravljanje, povećao sigurnost i poboljšao iskustvo korisnika. S tehnološkom obnovom osobnih računala i migracijama na Microsoft Windows® 7 na vidiku, nikad nije bio bolji trenutak da se strateški ponovno razmisli o dizajnu klijentske arhitekture. HP Client Infrastructure Services portfelj pojednostavljuje upravljanje i povećava produktivnost zaposlenika istovremeno umanjujući poslovni rizik. HP razvija strategiju sa segmentacijom krajnjeg korisnika, zauzima pristup prema promjeni koji se temelji na životnom ciklusu te preporučuje hibridni model dizajna koji uključuje mješavinu novih i tradicionalnih osobnih računala, virtualnih stolnih računala, virtualizaciju aplikacija, Windows 7 te ostalo.

Nove HP Client Strategy usluge zauzimaju pristup prema identificiranju poslovne vrijednosti u strategiji klijentske arhitekture i planiranju koji gleda na poslovnu vrijednost kako bi ubrzale prijelaz i osigurale poslovno opravdanje u kojom postoji izražen povrat od ulaganja. HP Client Migration usluge ubrzavaju prelazak na Windows 7 i osiguravaju nesmetan prijelaz s minimalnim prekidom.

HP Client Virtualization usluge pomažu klijentima brže ostvariti prednosti virtualizacije uz stručne usluge namijenjene klijentskim tehnologijama te tehnologijama pohranjivanja i poslužitelja koje nude HP i Microsoft.

Novine u portfelju rješenja uključuju i HP tehnologije kao:
HP ProLiant WS460c G6 Workstation Blade, namjenskog udaljenog klijenta koji pruža učinkovitost i proširivost zahtjevanu projektima najvišeg performantnog razreda. Nove grafičke mogućnosti, kombinirane s poboljšanom memorijskim karakteristikama svakog plošnog (blade) poslužitelja poboljšavaju iskustvo krajnjih korisnika.
HP TeemTalk 7.2 – aplikacijom kojom krajnji korisnici mogu lako automatizirati složene zadatke naprednim karakteristikama kao što su funkcijske tipke s mogućnošću programiranja, ponovnog raspoređivanja tipaka na tipkovnici i alatne trake s mogućnošću programiranja.
HP Device Manager (HPDM) – alatom za ubrzanu primjenu i ažuriranje putem pozadinske instalacije, automatizacije i sigurnosne kopije podataka i vraćanja u prvobitno stanje, što omogućuje administratorima značajnu uštedu vremena u pripremi, konfiguraciji i izvedbi implementacije velikih razmjera za udaljene lokacije te udaljen pristup konzoli.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.