HP i DreamWorks oživjeli film ” Mačak u čizmama” [video]

Fotografija članka: HP i DreamWorks oživjeli film ” Mačak u čizmama” [video]

Zahvaljujući tehnološkoj suradnji s HP-om, koja je započela još 2001. godine, DreamWorks koristi HP-ovu infrastrukturu HP Converged Infrastructure  kao tehnološku okosnicu složene animacije te tako pomaže oblikovati budućnost digitalne filmske proizvodnje. Kako bi oživjeli dugometražne filmove, u studiju DreamWorks Animation koriste sva HP-ova rješenja, od stolnih radnih stanica i proizvoda za umrežavanje do HP-ovih digitalnih resursa za rasteriziranje dostupnih preko „oblaka“.

HP-ova tehnologija igrala je važnu ulogu u brojnim fantastičnim filmovima studija DreamWorks, uključujući trilogiju „Shrek“, „Kako izdresirati zmaja“, „Kung Fu Panda“ te „Kung Fu Panda 2“.

Kako bi snimili „Mačka u čizmama“ umjetnici su iskoristili više od 200 radnih stanica HP Z800, vrhunskih performansi, čime su postigli gotovo savršene rezultate u izvršavanju iznimno preciznih i kreativnih zadataka. Radne su stanice korištene u dizajniranju svega u filmu – od neustrašivog junaka Mačka do digitalnih efekata kao što su složena tornada i oblaci.

Za potrebe animiranog filma „Mačak u čizmama“, tehnologija HP ProLiant BL460 blade (razmještena na pet različitih farmi s poslužiteljima za rasteriziranje diljem SAD-a i Indije) pružila je vrhunsku računalnu snagu potrebnu u presudnim fazama produkcije. Plošni poslužitelji pogonili su nevjerojatnih 117 TB podataka te više od 60 milijuna sati rasteriziranja.

„Kao i svi naši prethodni filmovi i „Mačak u čizmama“ je zahtijevao snažne sustave koji će zadovoljiti digitalne potrebe naših kreativnih timova,“ izjavio je Ed Leonard, glavni operativni direktor za tehnologiju studija DreamWorks Animation SKG. „Zahvaljujući činjenici da smo imali podršku naših partnera u HP-u, naši umjetnici nisu bili opterećeni tehničkim ograničenjima te su se mogli usredotočiti na stvaranje najsnažnijih 3-D CG iskustava.“

Studio DreamWorks odabrao je HP-ova rješenja za umrežavanje HP Networking, uključujući switcheve HP 12508 i 5800, pametni upravljački centar HP Networking Intelligent Management Center i HP Intelligent Resilient Framework, kako bi postigao više razine mrežnih performansi, istovremeno pojednostavljujući upravljanje mrežom preko podesivog okruženja 10G WAN/LAN. Osim toga DreamWorks se koristio i sustavom za pohranu HP X9000 IBRIX Network Storage System jer može podešavati kapacitete kako bi odgovorilo na zahtjevne potrebe studija, istovremeno omogućavajući budući rast.

Kako bi zadovoljili goleme potrebe za podacima u filmu, u studiju DreamWorks iskoristili su i usluge u oblaku HP Cloud Services, koje su uklonile potrebu za fizičkim širenjem podatkovnog centra procijenjenog na više milijuna dolara. Čak osam milijuna od ukupno 63 milijuna sati rasterizirani su zahvaljujući uslugama HP Cloud Services, što je 45 posto od ukupnih potreba studija za računalstvom u oblacima.

„Naša suradnja sa studijem DreamWorks, koja traje već desetljeće, potaknula je HP da razvije tehnologiju koja kontinuirano zadovoljava silne potrebe najboljih svjetskih digitalnih animatora za vrhunskim performansama,“ dodao je Doug Oathout, potpredsjednik HP-ove poslovne jedinice Converged Infrastructure. „HP vrlo učinkovito služi kao infrastrukturalno proširenje vrhunskog holivudskog studija za animaciju te ga opskrbljuje s najnaprednijom tehnologijom i tako pruža podršku nekima od najkreativnijih umova na filmu i u animaciji.“

Tehnologija HP DreamColor iskorištena je u procesu proizvodnje kako bi se dobili vrhunski ispisi u boji vizualnih radova kreativnog tima. Ta je tehnologija omogućila dizajnerima na ispišu detaljne otiske u boji presudnih referentnih slika kao što su dizajni likova, okruženja i ključni trenuci u priči.

Osim što su zajednički razvili tehnologiju HP DreamColor za HP-ove pisače, DreamWorks i HP su razvili i monitor s milijardu boja HP DreamColor Monitor, koji nadilazi performanse bilo kojeg drugog trenutno dostupnog LCD zaslona, što je umjetnicima omogućilo postizanje konzistencije, dubine i bogatstva boja.

HP-ova infrastruktura HP Converged Infrastructure predstavlja ključnu okosnicu rješenja Instant-On Enterprise. U svijetu neprekidne povezivosti rješenje Instant-On Enterprise ugrađuje tehnologiju u sve što radi kako bi korisnicima, zaposlenicima, partnerima i građanima pružilo sve što trebaju, i to isti čas.

HP-ov vrhunski zamišljeno događanje za klijente HP DISCOVER održano je u razdoblju od 29. studenoga do 1. prosinca u Beču. Na događanju je prikazano na koji način organizacije i same mogu krenuti na putovanje s rješenjem Instant-On Enterprise.

HP i DreamWorks oživjeli film " Mačak u čizmama"

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.