HP ePrint & Share i HP Designjet T2300 eMultifunction

Fotografija članka: HP ePrint & Share i HP Designjet T2300 eMultifunction

Osim uuštede vremena, unaprijedit će međusobnu suradnju i skratiti trajanje ciklusa revizija i provjera, i to uporabom prvog rješenja za ispis na velikim formatima koje se može koristiti putem interneta i dostupno je već danas.

Novo rješenje kombinira HP ePrint & Share i pisač HP Designjet T2300 eMultifunction Printer (eMFP) dizajnerskim timovima omogućavaju jednostavan pristup, razmjenu i ispis projektnih dokumenata na velikim formatima putem interneta – bilo kada i bilo gdje. Osim toga, HP je predstavio i novu softversku ponudu HP Graphics Solutions Partner Program koja dolazi zajedno s pisačem HP Designjet T2300 eMFP, a koja bi trebala pojednostaviti i poboljšati proces tehničkog dizajna.

„U rujnu je HP najavio važan korak naprijed u načinu na koji dizajneri mogu surađivati i razmjenjivati informacije, i to zahvaljujući platformi ePrint & Share i novom pisaču HP Designjet T2300 eMFP,“istaknuo je Santiago Morera, potpredsjednik i generalni direktor HP-ove poslovne jedinice HP Designjet Large-Format Solutions. „Danas je HP to inovativno rješenje učinio dostupnim za sve, što znači da će tehnički dizajneri moći skratiti cikluse revizija i provjera te u potpunosti ‘osloboditi’ vlastitu kreativnost.“

Najkolaborativnije ispisno rješenje na svijetu
Platforma HP ePrint & Share iz temelja je promijenila način na koji dizajneri upravljaju projektnim radnim procesima. Rješenje, koje se može preuzeti sa stranice , arhitektima, inženjerima i građevinarima omogućuje izravno skeniranje projektne dokumentacije na cloud, brzi ispis i pristup planovima u pokretu, razmjenu dizajnerskih rješenja s udaljenim projektnim timovima(1) te  neometanu suradnju s dizajnerskim partnerima diljem svijeta.

Platforma HP ePrint & Share dostupna je svim HP Designjet korisnicima, a moći će joj se pristupiti sa zaslona osjetljivog na dodir pisača HP Designjet T2300 eMFP(2) – prvog pisača za velike formate, koji se može spojiti na internet i preuzimati sadržaje izravno s interneta (web-ready),  te skenirati, ispisivati i umnožavati materijale.(1) Pisač je dizajniran na način da zadovolji potrebe današnjih načina rada, u pokretu i u suradnji s drugima; zahvaljujući njemu tehnički dizajneri mogu vrlo jednostavno skenirati i učitati dokumente na internet te ispisati crteže gdjegod su potrebni.

Autodeskova rješenja za sveobuhvatne radne procese
HP i Autodesk, vodeća tvrtka u proizvodnji softverskih rješenja za 3-D dizajn, zajedno pružaju rješenje za potpuno integrirane radne procese, zahvaljujući kojemu dizajneri mogu povećati učinkovitost te poboljšati suradnju i produktivnost na svakom projektu, od početka do kraja.

Autodeskova softverska rješenja dolaze zajedno s pisačem HP Designjet T2300 eMFP, a uključuju sljedeće:
—    Novi dodatni program  HP ePrint & Share, zahvaljujući kojem korisnici mogu pojednostaviti ispisivanje čineći to izravno iz AutoCAD-a, vodećeg softverskog rješenja u industriji koje nudi izvanredne alate za istraživanje dizajnerskih koncepata i ideja te ubrzavanje dokumentiranja
—    Rješenje AutoCAD® Raster Design (3) omogućuje potpuno skeniranje i vektorizaciju  skica, ispisanih planova ili nacrta, i jedna je od vodećih raster aplikacija namijenjena dizajnerima koji su prinuđeni koristiti skenirane crteže kako bi organizirali, pretvarali, analizirali i mijenjali crteže u AutoCAD-u i aplikacijama koje se temelje na AutoCAD-u.

„Zahvaljujući novom pisaču HP Designjet T2300 eMFP, arhitekti i dizajneri mogu skenirati postojeće crteže i nacrte te ih rasterizirati i vektorizirati koristeći rješenje AutoCAD Raster Design, a zatim ih unijeti u AutoCAD kako bi ih do kraja uredili,“ rekla je Amy Buszel, viša direktorica Autodeskove poslovne jedinice AutoCAD Products. „Započeti projekt s CAD dokumentom umjesto ručnog kreiranja dizajna u AutoCAD-u na temelju papirnatih dokumenata puno je učinkovitije.“

Probna verzija Softcoverova rješenja Scan2CAD
Sa svakim pisačem HP Designjet T2300 eMFP dolazi i 30-dnevna probna verzija softverskog rješenja Scan2CAD tvrtke Softcover International. Korisnici koji kupe HP Designjet T2300 eMFP će biti nagrađeni i značajnim popustom na Scan2CAD, verziju 8.

Zahvaljujući Scan2CAD-u, korisnici mogu vrlo brzo skenirati crteže i ispise u DXF formatu (Drawing eXchange Format) koji dozvoljava unošenje promjena u bilo kojem CAD programu, uz korištenje Softcoverovih tehnologija za automatsko pretvaranje iz rastera u vektore te iz PDF-a u CAD format. Spomenuti program može izvući podatke koji se mogu mijenjati u CAD-u iz niza različitih formata, uključujući jednostranične ili višestranične rasterske PDF-ove, jednostranične ili višestranične vektorske PDF-ove, jednostranične ili višestranične hibridne PDF-ove (rasterski i vektorski), te skenirane (rasterske) slike kreirane uz pomoć stolnih/skenera za velike formate i spremljene u obliku brojnih standardnih formata poput BMP-a, CAL-a, CIT-a, JPEG-a, TIFF-a i PNG-a.

Više informacija o novitetima u portfelju proizvoda HP Designjet možete pronaći na stranici . Video isječci i komentari beta korisnika pisača HP Designjet T2300 eMFP i softverskog rješenja HP ePrint & Share dostupni su i na Facebooku na stranici .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.