HP Envy x2 – novi Windows 8 tablet s 11,6 inčnim ekranom i odvojivom tipkovnicom

Fotografija članka: HP Envy x2 – novi Windows 8 tablet s 11,6 inčnim ekranom i odvojivom tipkovnicom

Upravo smo saznali kako se i HP lagano ubacio na tržište uređaja koji kombiniraju tablet i ultrabook sposobnosti. A novi je HP Envy x2 upravo – ultraprijenosni tablet/laptop.

Oglas

U stvari, radi se o nekoj vrsti ultrabook prijenosnog računala, s tim da se od standardne Envy ili Pavilion serije HP-ovih prijenosnika razlikuje po dvije osnovne karakteristike – ekran je osjetljiv na dodir, a full QWERTY tipkovnica se može odvojiti.

Kada već spominjemo ekran, recimo kako se radi o 11,6 inčnom ekranu HD rezolucije od 1366×768 točaka koji podržava multitouch s čak 10 prstiju, što je za svaku pohvalu. Drugim riječima, kada vam ne treba tipkovnica, ponašat će se kao tablet, koji radi na Windows 8 operativnom sustavu.

Što se hardveraja tiče, radi na Intel Atom “Clover Trail” procesor, koji imaju bolje karakteristike od “Cedar Trail” obitelji, što će se odlično uklopiti u Windows 8 konfiguraciju. Podsjetimo se, na Windays 2012 konferenciji održanoj u travnju u Rovinju smo razgovarali s Microsoftovcima i oni su nam potvrdili kako je Windows 8 manje zahtjevan OS od sedmice, što će se također odlično uklopiti u ovaj prijenosnik.

Spomenimo kako je ugrađeno 2GB RAM-a, SSD disk od 64GB, podržava WiFi, Bluetooth i NFC (Near Field Communication), te ima dvije kamere – prednja je HD rezolucije, a stražnja od 8MP. Docking tipkovnica na sebi ima HDMI video izlaz, 2 USB ulaza, te dodatnu bateriju.

Po dimenzijama je tanji i nešto teži od iPada – težak je samo 730 grama (iPad 660 grama), te je tanak samo 84 milimetara, dok je iPad tanak 94 milimetara.

Za sada nije poznata službena informacija kada i po kojoj cijeni će se pojaviti na tržištu. Ali procjenjujemo kako ga možemo očekivati prije Božića.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.