HP Envy x2 je novi 2-u-1 prijenosnik koji radi na Snapdragonu 835 uz Windows 10 S OS

Fotografija članka: HP Envy x2 je novi 2-u-1 prijenosnik koji radi na Snapdragonu 835 uz Windows 10 S OS

“Windows on ARM” je izraz koji se koristi za nova prijenosna računala koja rade na Qualcommovom Snapdragon 835 procesoru i Windows 10 S operativnom sustavu. Upravo takav je novi HP Envy x2.

Oglas

Radi se o novoj generaciji prijenosnih računala koja rade na ARM procesorima i Windows operativnom sustavu. Ovo je zanimljiva kombinacija koja je najavljena od nekoliko kompanija, među njima je bio i , a bit će zanimljivo vidjeti kako se po snazi i performansama ova računala mogu mjeriti s moćnim Intelovim procesorima.

Naime, već se dugo šuška oko toga koliko su zaista Snapdragon procesori jaki i koji su standard u smartfonima, u odnosu na Intelove procesore koji su standard na prijenosnim računalima. Bilo bi zgodno vidjeti neke usporedbe i brojke, čisto da dobijemo neki orijentir.

Novi HP Envy x2 je 2-u-1 prijenosnik s odvojivom tipkovicom koji radi na Snapdragon 835 procesoru uz Adreno 540 grafiku, a zanimljivo je kako mu baterija traje čak 20 sati. Radi se o pravom hibridnom prijenosniku koji ima neke karakteristike smartfona kao što je podrška za 4G LTE (utor za SIM karticu), uz spomenutu dugotrajnu bateriju. No, pitanje je samo kolika mu je zaista snaga u realnom životu.

Zgodno je što ima dodatnu “nožicu” sa stražnje strane tako da može stabilno stajati. Inače je tanak samo 6,9 milimetara (bez tipkovnice), a ekran je veličine 12,4 inča i Full HD rezolucije. Ugrađeno je i 8 GB RAM-a kao i flash memorija od za pohranu podataka od 256 GB.

Spomenimo i kako ima Bang & Olufsen zvučnike, kao i dvije kamere od 5 MP (prednja) i 13 MP (stražnja), što su ponovo karakteristike smartfona. Podržava i USB Type-C ulaz, kao i microSD utor. Već smo spomenuli kako radi na Windows 10 S operativnom sustavu koji možete nadograditi na Windows 10 Pro.

Saznajemo kako će se Novi HP Envy x2 2-u-1 prijenosnik prodavati negdje u proljeće, a očekivana cijena je oko 500-600$.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.