HP Enterprise uz The Machine projekt kreće na Mars?

Fotografija članka: HP Enterprise uz The Machine projekt kreće na Mars?

HP Enterprise je održao zanimljiv event u kojem su pokazali kako imaju nešto što je vanzemaljskih razmjera. Svakako pogledajte video u nastavku. Još bolje – pogledajte oba :)

Oglas

Radi se o novoj nadogradnji ili bolje rečeno novom projektu koji je velikih razmjera, a na kojem rade više od dvije godine. Dovoljno je reći kako se radi moćnom prototipu računala koji ima 160 terabajta radne memorije, a koje će navodno pomoći u putovanju po svemir odnosno spuštanju na Mars.

U HP Enterprise vjeruju kako su napravili veliki korak u razvoju The Machine projekta, novog revolucionarnog servera koji ima arhitekturu koja se temelji na “memory driven computing” tehnologiji, a koja je daleko brža i moćnija nego što su to današnja računala odnosno serveri.

Radi se o novoj vrsti superračunala i brojkama koje je uopće teško izgovoriti. Isto tako, kažu kako može rješavati probleme koji su danas nerješivi. Svakako pogledajte video priloge niže, odnosno više informacija potražite na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.