HP Enterprise Services za Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine

Racunalo.com foto

HP Enterprise Services  za Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine

Novi sustav omogućit će Ministarstvu koordinaciju tijekom operacija podrške u hitnim slučajevima i mirovnim operacijama kroz identifikaciju, praćenje i upravljanje vojnim resursima.

Novi operacijski centar za upravljanje i zapovjedništvo financiran je od strane State Departmenta, kojem je svrha promovirati američku nacionalnu sigurnost. State Department pruža potporu za kupovinu američke obrambene opreme, usluge, kao i obuku da bi saveznici bili u mogućnosti poboljšati svoje obrambene sposobnosti dok njeguju što bliže vojne odnose između Sjedinjenih Država i zemalja koje primaju potporu.

BiHOCS je bio dio dvofaznog projekta obuhvaćenog ugovorom američke Agencije za razvoj obrambenih informacijskih sustava, ENCORE-om. Kao dio ugovora, HP je bio odgovoran za dizajn, pripremu, implementaciju, integraciju i održivost sustava operacija i zapovjedništva. Tijekom faze implementacije BiHOCS-a, HP je radio na dostavi mreže, aplikacijama za suradnju, podršci infrastrukture te opremi za krajnje korisnike, kao i na obuci administratora koji su bili potrebni za implementaciju uspješnog centra.

„Operativni kontrolni sustav pruža Ministarstvu obrane BIH resurse potrebne za učinkovito upravljanje kritičnim operacijama tijekom hitnih situacija“, rekao je Dennis Stolkey, viši potpredsjednik američkog javnog sektora za HP Enterprise Services. „HP je ponosan što surađuje s američkom vladom kako bi Bosni i Hercegovini pružio resurse za učinkovito upravljanje vojnim funkcijama te zemlju približio njenom cilju pristupanja NATO-u.“

Operativni kontrolni sustav pružit će Ministarstvu obrane BIH zajedničku operativnu strategiju za povećanu suradnju da bi upravljao elementarnim nepogodama pružanjem usluga hitne pomoći.

„Operativni centar za zapovjedništvo i kontrolu prvi je svoje vrste u Bosni i Hercegovini“, rekao je dr. Selmo Cikotić, ministar obrane Bosne i Hercegovine.

Novi centar pruža zapovjedništvo i kontrolu nad jedinicama oružanih snaga kojima je zadatak krizno upravljanje, upravljanje operacijama za podršku miru te nadzor redovnih dnevnih operacija, kao i aktivnosti unutar obrambenih institucija Bosne i Hercegovine.

HP Enterprise Services nedavno je objavio zaštićeno ime za Electronic Data Systems, LLC.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.