HP EliteBook Revolve – kompanija je najavila novu generaciju konvertibilnih tableta

Fotografija članka: HP EliteBook Revolve – kompanija je najavila novu generaciju konvertibilnih tableta

HP je upravo najavio svoj novi konvertibilni tablet koji spada u novu generaciju konvertibilnih uređaja. HP EliteBook Revolve je zanimljiv po mnogo čemu, a ima i fizičku tipkovnicu.

Oglas

Prije nego nastavimo analizirati novi HP-ov tablet, spomenut ćemo naše ranije analize u dva članka u kojima smo “prognozirali” u kojem će se smjeru razvijati novi uređaji. Prvi nosi naslov “” (prosinac 2011), a drugi je “ (veljača 2012). Pokazalo se kako smo bili u pravu. Hoće li se novi uređaji zvati “konvertibilni tableti”, “hibridni ultrabookovi” ili nekako treće i nije toliko bitno, no važno je kako će imati one najbolje karakteristike iz oba svijeta. Od tableta će dobiti ekran osjetljiv na dodir i malu težinu, a od prijenosnih računala fizičku tipkovnicu i pregršt ulaza/izlaza, da dalje ne nabrajamo. Vraćamo se HP-u…

HP EliteBook Revolve se upravo može pohvaliti spomenutim najboljim karakteristikama i tableta i laptopa, ima i fizičku tipkovnicu i ekran osjetljiv na dodir koji je idealan za rad u Windows 8 operativnom sustavu koji je i instaliran. Transformaciju od ultrabooka do tableta obavlja kao na slikama, odnosno na videu koji ćete vidjeti niže. Vrlo ga lako možete prilagoditi svojim poslovnim potrebama. Naime, HP EliteBook Revolve je i u prvom redu namijenjen poslovnom svijetu, u kompaniji kažu za poslovnjake i državne službenike :) koji istovremeno trebaju sposobno ultra-tanko prijenosno računalo i tablet.

U lijepo dizajniranom kućištu nalazi se Intel Core procesor 3. generacije (Ivy Bridge), dok je 11,6 inčni ekran HD rezolucije (1366×768 točaka). Kako vidimo, deveta generacija HP-ovih konvertibilnih tableta u potpunosti može odraditi sve vaše poslovne zahtjeve.

Od još nekih zanimljivih karakteristika spomenimo težinu od samo 1,38 kilograma, automatsko podešavanje i orijentacija ekrana, kao i osvjetljenje. Ima tipkovnicu s pozadinskim osvjetljenjem, te svjetlosnu olovku (opcija). Ugrađena je HD kamera (720p), dva mikrofona, DTS Studio Sound audio sustav uključujući i CyberLink YouCam softver za prepoznavanje lica.

Za proizvodnju ovog konvertibilnog tableta upotrijebljeni su prvoklasni materijali kao što je i Corning Gorilla Glass 2 ekran koji je otporan na grebanje, te lagano magnezijsko kućište. Podržava WWAN i NFC, ima USB 3.0 i DisplayPort. Ugrađen je i SSD disk od 256 GB kao i Intel Rapid Start Technology koja mu omogućuje podizanje sustava za samo 5 sekundi.

Kako saznajemo, HP EliteBook Revolve će se u prodaji pojaviti u ožujku 2013. godine, prvo u SAD-u a kasnije i u ostatku svijeta po za sada nepoznatoj cijeni. Ako nas pitate, neće biti jeftin. Kada i po kojoj će se cijeni pojaviti na hrvatskom tržištu, raspitajte se kod ovlaštenih distributera.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.