HP EliteBook Folio 1020 G1 i 1020 G1 Special Edition poslovni prijenosnici

Fotografija članka: HP EliteBook Folio 1020 G1 i 1020 G1 Special Edition poslovni prijenosnici

Hewlett-Packard je najavio kako je osvježio svoju seriju elitnih poslovnih prijenosnih računala za 2015. godinu. Predstavljamo dva ljepotana – HP EliteBook Folio 1020 G1 i 1020 G1 Special Edition (SE).

Oglas

Oba imaju ekrane od 12,5 inča. Kućište je napravljeno do magnezijsko-litijskih i karbon-fiberskih materijala – prvi je težak 1,23 kilograma, dok je SE težak samo 1 kilogram. Oba su jednako tanka, samo 1,58 centimetara. Što se vanjskog izgleda tiče, iako se radi o poslovnim modelima, izgled je vrlo dopadljiv i oku ugodan.

Oba modela rade na najnovijoj 5. generaciji Intelovih  Core M procesora iz “Broadwell” obitelji, a koje karakterizira velika snaga i mala potrošnja baterije. Zanimljivo je kako imaju hlađenje koje je riješeno bez ventilatora. Što se ekrana tiče, radi se o 12,5 inčnoj veličini i Full HD rezoluciji od 1920 x 1080 točaka, no kao opciju možete dobiti i vrlo visoku QHD rezoluciju od čak 2560 x 1440 točaka. Ako želite ekran osjetljiv na dodir, i to možete dobiti.

Ono što je zanimljivo je kako su oba modela vrlo robusna i u skladu s vojnim standardima, a i baterija je jača i potrajat će do 9 sati. Ugrađene su i neke “poslovne” tehnologije kao što su Intel vPro, Trusted Platform Module, čitač otiska prsta, te kriptirani SSD disk.

Inače, HP EliteBook serija poslovnih prijenosnika se po veličinama ekrana kreće od najmanjih s 11,6 inčnim do velikih (nekad standardnih) 15,6 inčnih ekrana, a ima i 2-u-1 modela. Upravo ovaj posljednji je i najmanji, zovu ga Revolve i također ima najnoviju “Broadwell” generaciju Intel Core procesora.

Saznajemo kako će se HP EliteBook Folio 1020 G1 i 1020 G1 Special Edition početi prodavati u veljači, odnosno u travnju 2015. godine. Za sada cijena nije objavljena.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.