HP EliteBook 800 poslovni ultrabook s dodatnim sigurnosnim opcijama

Fotografija članka: HP EliteBook 800 poslovni ultrabook s dodatnim sigurnosnim opcijama

HP je u Hrvatskoj predstavi pregršt zanimljivih noviteta, među kojima se na svoj način ističe i zanimljiva HP EliteBook 800 serija prijenosnika.

Oglas

Reći ćemo kako su računala iz serije HP EliteBook 800 tanja do 40% i lakša za 28% od svojih prethodnika. Istovremeno su opremljena rješenjima i opcijama koji su iznimno važni za poslovanje; na taj način tvrtke svim svojim zaposlenicima mogu osigurati upravo iskustvo rada na računalima ultrabook. Nadalje, ta su računala dizajnirana upravo za poslovne ljude koji su često u pokretu – opremljena su baterijom koja traje do 33 sata te posjeduju certifikat MIL-STD 810G za pouzdanost u radu.

Serija računala HP EliteBook 800: Savršeni suputnici
Prijenosna računala iz serije HP EliteBook 800 opremljena su sigurnosnim opcijama te rješenjima za bolju upravljivost koje zahtijevaju IT menadžeri u tvrtkama. Istovremeno se mogu prilagoditi kako bi zadovoljila potrebe tvrtki svih veličina. Nova serija nudi niz odabranih računala sa svojstvima Ultrabooka. Osim toga, ta su računala puno lakša i tanja te predstavljaju savršen izbor za korisnike u pokretu. Odlikuje ih i vrlo sofisticirani dizajn nadahnut vrhunskim automobilima: dolaze u crnoj boji sa sivim uzorcima.

Prijenosna računala iz serije EliteBook 800 zadovoljavaju zahtjeve testiranja pod nazivom MIL-STD 810G svojom impresivnom otpornošću i pouzdanošću. Naime, računala dolaze u kućištu od magnezija, napravljenom iz jednoga dijela. Kućište je dodatno ojačano aluminijskim dijelovima i opremljeno s opcionalnom tipkovnicom s pozadinskim osvjetljenjem kako bi se produktivnost održala i u uvjetima smanjenog osvjetljenja. Izdržljivi zglobni utor za Ethernet omogućuje pouzdanu vezu bez uporabe hardverskog ključa ili prilagodnika, dok zahvaljujući softverskom rješenju HP Trust Circles isključivo određeni kontakti mogu pristupiti važnim datotekama.

HP EliteBook 820 G1 je do 35 posto tanji i do 18 posto lakši od svojih prethodnika. Dolazi sa zaslonom od 30,5 cm (12 inča) po dijagonali i teži manje od 1,4 kg. (3 lbs) te je savršen za poslovne putnike koji trebaju lagani uređaj sa svim funkcijama i opcijama.

Prijenosno računalo HP EliteBook 840 G1 ima svojstva Ultrabooka. Dolazi opremljen sa zaslonom od 35,6 cm (14 inča), kao i opcionalni zaslon osjetljiv na dodir koji je optimiziran za korištenje s operativnim sustavom Windows® 8. Treba spomenuti i izvanrednu bateriju koja može trajati do 33 sata, te opcionalnu sekundarnu slice bateriju.

HP EliteBook 850 G1 ima veliki zaslon od 40 cm (15,6 inča) za lakše pregledavanje sadržaja, kao i određene opcionalne značajke Ultrabooka. Pogoni ga posljednja generacija Intelove arhitekture, a štiti cijeli portfelj softverskih rješenja HP Client Security.

HP EliteBook 800 poslovni ultrabook s dodatnim sigurnosnim opcijama

Tehnologija HP Sure Start: Automatska zaštita od napada na BIOS
HP Sure Start je osmišljen u suradnji s HP-ovom poslovnom jedinicom HP Labs. Riječ je o najnovijoj revolucionarnoj inovaciji na polju zaštite poslovanja i ekskluzivnom rješenju za samooporavak BIOS-a. To jedinstveno rješenje temeljeno na hardveru pronalazi i otklanja zloćudni softver (malware) te sprječava sigurnosne napade na BIOS, a dolazi s računalima iz serije EliteBook 800.

HP Sure Start Crisis Recovery Mode automatski otkriva i utvrđuje posljedice napada ili kvara te mijenja oštećeni dio (BIOS Boot Block) s „čistom“ kopijom iz sigurne memorije—u roku od oko 30 sekundi. Ova tehnologija tvrtkama pomaže da skrate razdoblja zastoja u radu zbog jedinica koje ne funkcioniraju uslijed napada na BIOS. Nadalje, IT menadžeri na taj način mogu uštedjeti na vlastitom vremenu budući da su pozivi relevantnim službama nepotrebni. Valja spomenuti i kako činjenica da se rješenje temelji na hardveru znači i da će biti učinkovito i protiv novih izvora sigurnosnih napada, čak i onih koji još nisu identificirani.

HP Mobile Connect
HP Mobile Connect je cjenovno povoljna prepaid usluga mobilnog širokopojasnog pristupa, koja dolazi zajedno s prijenosnim računalima HP ProBook i HP EliteBook te tabletom HP ElitePad 900.

Zahvaljujući vezi s operatorom Cubic Telecom, HP Mobile Connect pruža lokalnu i međunarodnu pokrivenost po lokalnim cijenama, koristeći bežičnu infrastrukturu velikih mobilnih telekoma. Korisnici mogu birati između tarifnih opcija za svaku pojedinačnu zemlju i tarife Fearless Roaming Plan, cjenovno povoljne roaming opcije koja pruža usluge u brojnim zemljama te lišava problema s cijenama roaminga.

Rješenje HP Mobile Connect je povoljno, sigurno, jednostavno i fleksibilno te korisnicima u pokretu omogućuje da jednostavnije pristupaju i pregledavaju salda računa, prate vlastito korištenje mobilnog broadbanda i po potrebi kupuju dodatne usluge.

Spomenuto je rješenje dostupno na odabranim poslovnim tabletima i prijenosnim računalima koja dolaze s integriranim tehnologijama Qualcomm® GobiTM 3G i 4G, te korisnicima omogućava da kupuju bežične broadband podatke bez posebnih ugovora, hotspotova ili pristupnih naknada.

Prijenosna računala iz serija HP EliteBook 800 dostupna su na hrvatskom tržištu od 1. studenog 2013. godine po preporučenoj cijeni od 8.999kn (uključujući PDV).

HP EliteBook 800 poslovni ultrabook s dodatnim sigurnosnim opcijama

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.