HP Elite x3 Falcon bit će prvi Windows 10 Mobile smartfon na svijetu

Fotografija članka: HP Elite x3 Falcon bit će prvi Windows 10 Mobile smartfon na svijetu

Znači li to kako će i HP imati konja za smartfon utrku? Izgleda da je tako, jer su se ovih dana opasno počele širiti glasine o njihovom prvom HP Elite x3 pametnom telefonu, kako bi se navodno trebao zvati.

Oglas

Već se ranije, tamo negdje polovicom prosinca 2015. godine pojavila glasina o tajanstvenom HP Falcon smartfonu, prvom kojeg bi trebala proizvesti američka kompanija, a o čemu smo vas . S obzirom na njenu uglavnom poslovnu orijentaciju za očeivati je kako će HP Elite x3 u prvom redu biti namijenjen upravo poslovnjacima.

U prilog tome govori i činjenica kako će raditi na uvijek poslovnom Windows 10 Mobile operativnom sustavu, a i sam naziv uređaja (Elite x3), je u skladu s nazivima prijenosnih, hibridnih i 2-u-1 računala i tableta. Ako nas pitate, čini nam se kako bi se novi pametni telefon itekako mogao uklopiti u ponucu kompanije HP… ili bolje rečeno HP Inc, kako se po novom zove taj dio kompanije orijentiran na proizvodnju IT opreme.

U skladu sa svim što smo do sada napomenuli, za očekivati je kako će HP Elite x3 imati i jaku hardversku konfiguraciju. Kažu kako bi to mogao biti prvi Windows 10 Mobile pametni telefon koji će raditi na novom i možnom Qualcommovom 4-jezgrenom Snapdragon 820 procesoru. Očekuje se veliki 5,8 inčni ekran QHD rezolucije od 2560 x 1440 točaka tako da će biti dovoljno prostran i za poslovne aplikacije u responzivnom prikazu.

Spomenimo kako se očekuje i najmanje 2 GB RAM-a (nadamo se i više), , 64 GB proširive interne memorije, kao i moćne kamere – prednja selfie od 12 MP (i poslovnjaci se valjlda vole fotkati!), te stražnja od 20 MP. Premijera novog HP Elite x3 pametnog telefona se očekuje za desetak dana na Mobile World Congressu (MWC 2016) u Barceloni.

Idemo HP Inc, pokaži što možeš! :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.