HP Data Protector smanjuje troškove upravljanja informacijama

Fotografija članka: HP Data Protector smanjuje troškove upravljanja informacijama

HP Data Protector smanjuje troškove upravljanja informacijama

Tvrtka HP je najavila poboljšanja softverskih rješenja HP Data Protector, koja nude potpunu zaštitu virtualnih okruženja i fleksibilne opcije za sažimanje podataka, i to po cijenama koje su do 70 posto niže od cijena alternativnih rješenja.

Spomenuti softver smanjuje troškove zaštite podataka smanjujući količine podataka za koje se kreiraju sigurnosne kopije (backup) te koristeći opcije za optimizaciju kapaciteta pohrane kao što su virtual full backup i deduplikacija (uklanjanje duplikata; eliminacija redundantnih kopija podataka u arhivi i sigurnosnim kopijama s ciljem uštede prostora).

Prema rezultatima istraživanja koje je provela konzultantska tvrtka Forrester Consulting u ime HP-a, u godini 2009. više od polovice organizacija planira se više usredotočiti na kreiranje sigurnosnih kopija (backup), obnovu i povrat podataka nakon pada sustava (recovery) te povećati u tu svrhu namijenjen budžet.

Softver HP Data Protector je poboljšan kako bi korisnicima pomogao odgovoriti na njihove osnovne prioritete na područjima zaštite podataka, pridržavanja zakonskih odredaba, konsolidacije i virtualizacije.

"Već godinama koristimo softverska rješenja HP Data Protector kako bismo smanjili troškove i zadovoljili zahtjeve zakonske regulative," rekao je Devin York, stariji menadžer financijskih sustava tvrtke Continental Airlines. "Oduševljeni smo najnovijim karakteristikama unaprjeđenog softvera HP Data Protector i očekujemo još bolje rezultate kada je riječ o smanjenju troškova i poslovnih rizika."

Softver HP Data Protector donosi nove mogućnosti podrške korisnicima u njihovu suočavanju s izazovima kreiranja pričuvnih kopija i obnove podataka nakon pada sustava, i to tako što im omogućuje da:
• smanje rizik gubitka informacija zahvaljujući potpunoj zaštiti okruženja s infrastrukturom VMware. HP Data Protector podržava osam različitih metoda zaštite infrastrukture VMware, uključujući integraciju sa strukturom VMware Consolidated Backup za proširivi, neprekidni backup virtualnih strojeva. To korisnicima omogućuje da definiraju RPO (recovery point objective – vremenski ekvivalent broju transakcija koje gubimo u slučaju ispada produkcije) i RTO (recovery time objective – vrijeme potrebno za restauraciju podataka i ponovno pokretanje produkcije) koristeći samo jedan proizvod i jedno korisničko sučelje. Zahvaljujući svemu tome, administratori odgovorni za backup mogu se usredotočiti na visokovrijedna zaduženja bez prethodne specijalizacije za VMware virtualizaciju. S tim novim obilježjem HP Data Protector bavi se ključnim prioritetom za organizacije u 2009. godini: virtualizacijom. čak 96 posto tvrtki istaknulo je kako će poslužiteljska virtualizacija utjecati na njihovu strategiju kreiranja sigurnosnih kopija podataka.
"Softversko rješenje HP Data Protector za nas i dalje predstavlja idealno rješenje zahvaljujući novim obilježjima koja trebamo u današnje vrijeme, kao što su integracija za infrastrukturu VMware i VMware Consolidated Backup te mogućnostima koje ćemo trebati u budućnosti, poput deduplikacije," istaknuo je Jim Thomas, direktor IT operacija korporacije Pella. "Očekujemo da ćemo s novim softverom HP Data Protector još više srezati vlasničke troškove."
• smanje troškove vezane za IT, zahvaljujući najfleksibilnijim opcijama za ‘rezanje’ podataka na tržištu. Proces uklanjanja dvostrukih kopija informacija, tzv. deduplication, i dalje je jedna od najvažnijih potreba koje organizacije imaju. čak 71 posto tvrtki koje je HP anketirao istaknulo je kako će tehnologije deduplikacije biti od iznimne važnosti za smanjenje ukupnih troškova pohrane podataka u 2009. godini. Rješenje HP Data Protector nudi fleksibilne opcije za optimiziranje kapaciteta pohrane, i tako korisnicima omogućuju da smanje tzv. data footprint (ukupna memorija potrebna za pohranu informacija i aplikacija) odabirom metoda redukcije podataka i deduplikacije koje najbolje odgovaraju njihovim potrebama.
• umanje poslovne rizike vezane za zaštitu podataka i poštivanje zakonskih regulativa. Rješenje HP Data Protector sada nudi i centralizirano upravljanje ključem za šifriranje podataka. čak 84 posto anketiranih organizacija to je prepoznalo kao iznimno bitnu značajku zaštite podataka.
• postignu brži backup i recovery u odnosu na vrijednost podataka. Organizacije su još uvijek usredotočene na rješavanje osnovnih izazova vezanih za backup. HP-ovo istraživanje pokazuje da je 63 posto IT menadžera usredotočeno na unaprjeđenje stope uspješnosti inicijativa za backup i recovery. Usluge zaštite podataka HP Data Protection Services korisnicima pružaju savjete o najboljim mogućim koracima za osiguravanje bolje usklađenosti informacija te brzu implementaciju softvera. Osim toga, s tim uslugama korisnici mogu smanjiti troškove optimizacije procesa pohrane.

"Ono što organizacije trenutno trebaju jesu novi načini smanjivanja kratkoročnih troškova istovremeno pripremajući se za daljnji rast i jačanje," objasnio je Jonathan Martin, potpredsjednik i generalni direktor HP-ove poslovne jedinice Information Management Software and Solutions. "Za naših 22.000 korisnika širom svijeta rješenje HP Data Protector jedino je rješenje koje IT menadžerima pruža isplativu sigurnosnu mrežu za upravljanje informacijama, istovremeno rješavajući probleme vezane za virtualizaciju te reduciranje i zaštitu podataka."

Tvrtka HP danas je predstavila i dva nova skupa rješenja HP StorageWorks Enterprise Virtual Arrays (EVA6400/8400) i unaprjeđenu platformu HP StorageWorks SAN Virtualization Services Platform (SVSP), koji zajedno povećavaju vrijednost rješenja HP Data Protector.

Zahvaljujući jednostavnoj i laganoj integraciji novih rješenja HP EVA, HP SVSP i HP Data Protector, korisnici uživaju u pogodnostima HP-ova hardvera i softvera u rješavanju problema zaštite podataka u infrastrukturi VMware. Korisnici zapravo iskorištavaju optimizirani backup podataka repliciranih u virtualnom skladištu podataka, bez ikakva utjecaja na proizvodna okruženja.

Više informacija o tome kako HP Data Protector mijenja ekonomiku IT-a možete pronaći na internetskoj stranici .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.