HP Chromebook 14 s Full HD ekranom i vrlo niskom cijenom

Fotografija članka: HP Chromebook 14 s Full HD ekranom i vrlo niskom cijenom

Iako živimo u vrijeme tableta i pametnih telefona, “ono pravo” ipak pružaju prijenosna računala. Svoj potpuno novi model predstavio je HP, a prepoznat ćete ga pod nazivom HP Chromebook 14 x050nr.

Oglas

Za početak ćemo reći kako HP Chromebook 14 ima 14 inčni WLED ekran Full HD rezolucije od 1920 x 1080 točaka, te je osjetljiv na dodir. Ovim se potezom HP približio konkurentskim Acerovim i Toshibinim modelima koji već od ranije imaju Full HD ekrane. No, HP ima prednost – ekran osjetljiv na dodir osjetno nižu cijenu.

HP Chromebook 14 radi na 4-jezgrenom Nvidia Tegra K1 procesoru s 192 Kepler grafičke jezgre. Zvuči jako dobro i to je odličan procesor, no ipak se ne može mjeriti s Intel “Haswell” procesorima. Vrijedno je spomenuti kako će baterija izdržati do 8 sati rada.

Ugrađeno je 4 GB RAM-a i 32 GB prostora za pohranu podataka. Prijenosnik je težak 1,71 kilogram. Sam vanjski izgled je definitivno drugačiji, nije teško zaključiti kako je namijenjen mlađim korisnicima. Za povezivanje s okolinom dobro će doći USB 3.0 i USB 2.0 ulazi, HDMI video izlaz, brzi Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0 i microSD memorijsko proširenje.

Nećete vjerovati, ali HP Chromebook 14 na Chrome OS-u košta samo 440$. Za alternativno prijenosno računalo, ovo je mala cijena za veliku slobodu :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.