HP brani intelektualno vlasništvo nad recepturama za tinte

Racunalo.com foto

U tužbi se tvrdi da tinte koje se nalaze u “uradi sam“ kompletima za nadopunjavanje uložaka, a koje prodaje tvrtka InkTec pod svojim imenom, predstavljaju kršenje HP-ovih patentnih prava nad tintama. Da bi zaštitila te patente, tvrtka HP podnijela je tužbu sudu u Njemačkoj, gdje su InkTecove tinte i pronađene.
„Kao najveći svjetski proizvođač potrošnog materijala, HP je oduvijek poštovao pravila poštenog i  pravednog tržišnog natjecanja u svakoj državi u kojoj posluje, kazao je Pradeep Jotwani, potpredsjednik odjela Supplies, Imaging and Printing Group, HP. “S više od 4000 patenata na potrošni materijal,  izniklih iz duge tradicije inovacija, istraživanja i razvoja, HP će se nastaviti odlučno braniti od napada na intelektualno vlasništvo tvrtke, kad god i gdje god se ti napadi otkrili.”
Otkriće sporne InkTecove tinte rezultat je upornog testiranja koje diljem svijeta neprestano provodi odjel Supplies HP-ove grupe Imaging and Printing Group. U posljednjih godinu dana ista je inicijativa razotkrila zlouporabe patenata za tintu drugih tvrtki koje nude generičke zalihe tinte kroz mogućnost nadopune ili putem “privatnih” marki.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.