HP 3PAR StoreServ Storage, StoreAll i StoreOnce Backup – nova definicija pohrane podataka

Fotografija članka: HP 3PAR StoreServ Storage, StoreAll i StoreOnce Backup – nova definicija pohrane podataka

Hewlett-Packard je predstavio inovacije u svom portfelju tehnologija konvergentne pohrane podataka. Riječ je o tehnologijama koje rješavaju probleme složenosti i neučinkovitosti kroz jednu jedinu arhitekturu prilagodljivu svim vrstama i veličinama poslovnih instalacija.

Oglas

Navedena rješenja oblikovana su za virtualizirana i cloud okruženja kao i za okruženja namijenjena čuvanju velikih količina podataka (Big Data). Sastoje se od nove inačice rješenja HP 3PAR StoreServ Storage, HP StoreAll Storage i HP StoreOnce Backup.

Mnoge organizacije gube do 70 posto svog proračuna na kapacitete u kojima zapravo ne pohranjuju podatke, a administratori njihovih sustava bore se s upravljanjem mnoštva različitih arhitektura za pohranu podataka. Rezultat toga su krute i predimenzionirane infrastrukture koje organizacije vrlo često prisiljavaju na izbor između funkcionalnosti i pristupačnosti.

Nova hardverska i softverska ponuda povećava poslovnu okretnost tvrtke
Tijekom 2011. godine tvrtka Hewlett-Packard predstavila je strategiju Konvergentne pohrane (Converged Storage) usmjerenu smanjenju ograničenja naslijeđenih tehnologija pohrane, koja su bila sve više uočljiva sve većim rastom količine informacija, konvergencijom infrastrukture i pojavom podatkovnih centara utemeljenih na konceptu informatike-kao-usluge (IT-as-a-Service). HP-ova vizija konvergentnog sustava za pohranu podataka je polimorfna jednostavnost. Riječ je o novom konceptu pohrane podataka koji omogućava jednoj arhitekturi za pohranu podataka da se pojavljuje u više različitih oblika i veličina, no koja ima zajedničke podatkovne usluge za blok, objektne i datotečne aplikacije. Ta vizija zahtijeva optimizaciju tvrdih diskova (HDD) i SSD diskova.

Današnjom objavom Hewlett-Packard širi svoj portfelj tehnologija pohrane s ovim rješenjima:
•    HP 3PAR StoreServ 7000 Storage jedina je platforma srednje razine s quad-controlerom koja nudi dostupnost pohrane u kategoriji  Tier 1 i funkcionalnosti koje jamče kvalitetu usluge u rješenju, s vrlo pristupačnom cijenom za mnoge organizacije. Ima podršku za blok i datotečne podatkovne usluge, a sustav je dostupan s tvrdim i SSD diskovima ili u konfiguraciji koja se u cijelosti sastoji od SSD diskova. Ta konfiguracija u stanju je izvesti više od 320 tisuća ulazno-izlaznih operacija u jednoj sekundi, što je 2,4 puta brže od konkurentskog rješenja slične cijene.
•    HP StoreAll Storage, vrlo je skalabilna platforma za pristup objektima i datotekama. Riječ je  o pojednostavljenom okružju spremnom za čuvanje velikih količina podataka i pohranu podataka u oblaku. Smanjuje potrebu za dodatnim administratorima ili hardverom. Rješenje HP StoreAll Express Query osmislili su u HP Labs – tvrtkinom središtu za znanstvena istraživanja. Riječ je o bazi meta-podataka koja klijentima omogućuje i do 100 tisuća puta brže pretraživanje informacija i na taj način olakšava donošenje boljih poslovnih odluka do kojih dolazi na temelju najsvježijih podataka. Integracija s rješenjem HP Autonomy Intelligent Data Operating Layer (IDOL) smanjuje opterećenja u obradi zadataka u bazi podataka HP StoreAll pa se analiza podataka može provesti brže i s točnijim podacima i uz uporabu manje količine računalnog hardvera. Dodatna integracija rješenja HP StoreAll s rješenjem HP Autonomy Consolidated Archive, kao i certifikacija drugih aplikativnih rješenja nezavisnih proizvođača softvera, pruža sigurno i dugoročno zadržavanje vrijednosti tvrtkine digitalne imovine.
•    HP StoreOnce 2000 i 4000 Backup rješenja su koja uz podršku softvera HP StoreOnce Catalyst pružaju mogućnost učinkovitog premještanja podataka i de-duplikaciju visokih performansi, čime smanjuju troškove zaštite podataka na udaljenim lokacijama i data centrima. Novi modeli izvode operaciju presnimavanja (backup) podataka do tri puta brže i po 35 posto nižoj cijeni od najbližeg konkurentskog sustava.

„Proizvođači postojećih tehnologija za pohranu podataka ne mogu pomoći organizacijama u suočavanju s novim radnim opterećenjima, a uguravanje novih funkcionalnosti u stare tehnološke arhitekture prava je noćna mora,“ kaže David Scott, stariji potpredsjednik i direktor Odjela za pohranu podataka u tvrtki Hewlett-Packard. “HP-ov jedinstveni paket inovacija u konvergentnoj pohrani podataka pojednostavljuje infrastrukturu klijenata i smanjuje troškove primjenjujući zajedničku arhitekturu koja se može primijeniti na sve segmente i kategorije pohrane podataka.“

Poboljšani povrat na informaciju, pojedinca i infrastrukturu
Inovacije u portfelju HP-ove konvergentne pohrane pomažu klijentima u pojednostavljivanju infrastrukture i u boljem reagiranju na nepredviđene zahtjeve i istodobno povećavaju vrijednost koje organizacije generiraju svojim ulaganjima.

To se događa u tri područja:
•    Povrat na informaciju – omogućava brže donošenje boljih odluka s tehnologijama kao što su ugrađeno pretraživanje i analiza, kojima se izvlači vrijednost iz svih tipova informacija.
•    Povrat na infrastrukturu – poboljšavanjem iskoristivosti imovine putem polimorfnog dizajna i bolje učinkovitosti tehnologija, čime se potrebe za kapacitetima pohrane smanjuju na pola.
•    Povrat na pojedince – pružanjem zajedničkih podatkovnih usluga i centraliziranog upravljanja svih sustava za pohranu, smanjuje se vrijeme potrebno za administraciju i njihova složenost.

Korisni linkovi:


Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.