HP 10 godina vodeći na tržištu poslužitelja s x86 procesorima

Racunalo.com foto

HP je zadržao i vodeći položaj po ukupnom broju isporučenih jedinica poslužitelja u svijetu, već 17. tromjesečje za redom isporučujući više jedinica poslužitelja od svih drugih velikih dobavljača na svjetskom tržištu poslužitelja. HP je s 27,8% tržišta zauzeo drugo mjesto po ukupnom prihodu od poslužitelja.
Uz vodstvo na tržištu x86 poslužitelja, HP je zadržao vodeću poziciju i u ukupnim globalnim prihodima od proizvodnje te broju prodanih jedinica na tržištima poslužitelja utemeljenih na procesorima x86-64, AMD Opteron™ i Intel Itanium®. HP je broj jedan i po ukupnom broju poslužitelja kada se zbroje sva tri operacijska sustava – Windows®, Linux i UNIX® – na kojima se temelji više od 96% svih poslužitelja isporučenih širom svijeta.
“HP nije samo prvo svjetsko ime u području standardiziranih poslužitelja tijekom zadnjih 10 godina, nego se uz to snažno razvija i na važnim novim tržištima kao što su tržište plošnih poslužitelja, poslužitelja Integrity i poslužitelja za Linux”, izjavio je Mark Hudson, potpredsjednik marketinga HP-ova odjela Enterprise Storage and Servers. “To potvrđuje da će nam stalna ulaganja omogućiti da zadržimo vodeće mjesto u pružanju vrijednosti svojim korisnicima.”
Prateći globalnu strategiju i zadane ciljeve, i HP u Hrvatskoj  ostvaruje vodeću poziciju na tržištu x86 poslužitelja u posljednjih 30 tromjesečja, dok je u  posljednjem tromjesečju u Hrvatskoj ostvaren rekordni tržišni udio u visini od 64,2%.


U globalnom se izvješću ističe i sljedeće:
• Ovo je 40. tromjesečje za redom u kojem HP-ova poslužiteljska obitelj ProLiant drži najveći tržišni udio na tržištu x86 poslužitelja, i u pogledu prihoda od proizvodnje i po broju prodanih jedinica(2).
• HP je također ostao na prvom mjestu među globalnim dobavljačima s 30,5% ukupnog udjela u isporukama poslužitelja i rastom od 12% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prerastavši svoja dva najbliža suparnika.
• HP ostaje na prvom mjestu po globalnim prihodima od proizvodnje UNIX poslužitelja visoke klase, statistički izjednačen s drugim dobavljačem. Došlo je i do povećanja broja jedinica Linux poslužitelja za 32,7% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što je bitno brže od rasta tržišta po broju prodanih jedinica i prihoda od proizvodnje, pri čemu je HP dobio 5 postotnih bodova tržišnog udjela.
• HP dijeli prvo mjesto po prihodima od proizvodnje plošnih poslužitelja, a razvijao se brže od konkurenata s porastom od 46,3% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, osvajajući tržišni udio. Ti su rezultati postignuti čak i prije nego što je HP u tekućem kalendarskom tromjesečju počeo s masovnom isporukom svojih snažnih novih plošnih poslužitelja serije c-Class.
• Poslužitelji HP Integrity, koji koriste procesore Intel Itanium 2, održavaju vodeći položaj i po prihodima od proizvodnje i po broju prodanih jedinica, s porastom prihoda od proizvodnje od 58,2% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
• U brzorastućem segmentu poslužitelja utemeljenih na procesorima x86-64 HP je zauzeo prvo mjesto po prihodima od proizvodnje i broju isporučenih jedinica, uz porast broja isporučenih jedinica od 49,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. To obuhvaća i poslužitelje utemeljene na procesorima AMD Opteron™ i one utemeljene na procesorima Intel® x86-64 Xeon™.
• HP je dobio više od 12 postotnih bodova tržišnog udjela u prihodima od proizvodnje poslužitelja utemeljenih na procesorima AMD Opteron; na procesor AMD Opteron otpada 20,2% svih prihoda od x86 poslužitelja u svijetu u tom razdoblju. HP je i dalje vodeći dobavljač poslužitelja i plošnih poslužitelja utemeljenih na procesorima AMD Opteron, s dominantnim udjelom od 46,1% prihoda od proizvodnje.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.