Honor bi 2020. godine mogao postati najjači brend pametnih telefona u Indiji

Fotografija članka: Honor bi 2020. godine mogao postati najjači brend pametnih telefona u Indiji

Ovo je vrlo važna i zanimljiva informacija s obzirom da se radi o drugoj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu. Čini se kako Huawei ima velike planove za ovaj dio svijeta.

Oglas

Nakon što su na globalnom tržištu barem na tren prestigli Apple po prodaji pametnih telefona, Huaweiju su porasla krila i povećali apetiti. Do 2020. godine sa svojim Honor brendom namjeravaju preuzeti vodeću poziciju u prodaji pametnih telefona u Indiji, zemlji koja ima gotovo 1,325 milijardi stanovnika i koja se gotovo približila Kini s 1,388 milijardi. Ove dvije zemlje su same za sebe mega-tržišta, a imati primat u njima je itekako imperativ proizvođačim.

Ako vas zanima koji je brend pametnih telefona najzastupljeniji u Indiji, to je svima vam dobro poznati Xiaomi. Samo u trećem ovogodišnjem kvartalu (Q3 2017) isporučili su čak 9,2 milijuna smartfona, ali znaju kako konkurencija ne spava nego im itekako dišu za vratom. Honor, brent druge kineske kompanije, već je najavio pohod na indijsko tržište, a na kojem žele do 2020. godine postati najprodavaniji brend.

Svoje vrlo optimističke prognoze temelje na brojkama, ali i na odličnom globalnom plasmanu kompanije Huawei kao trećeg najvećeg proizvođača pametnih telefona na svijetu, odmah iza Samsunga i Applea. Podsjetit ćemo vas samo kako je Xiaomi u istom kvartalu prije tri godine u Indiji isporučio samo 100.000 smartfona, a ove godine se brojka popela na vrtoglavih 9,2 milijuna. Sami izračunajte koliko je to tisuća posto rast.

Kako bi to postigli, u Huaweiju će morati korigirati cijene odnosno za indijsko tržište isporučivati veću količinu jeftinijih smartfona gdje su najprodavaniji modeli od oko 155$, o čemu je govorio i George Zhao, glavni čovjek koji stoji iza Honor brenda. Nedavno su predstavili Honor 7X smartfon koji je proizveden upravo u Indiji, a isto će biti i s Honor View 10 (Honor V10), koji se očekuje 8. siječnja u prodaji. Ovo je vrlo važan podatak jer Xiaomi već neko vrijeme proizvodi svoje smartfone u Indiji za indijsko tržište, a i Honor želi slijediti ovu “Made in India” inicijativu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.