Highscreen ICE 2 – nastavlja se pohod ruskih smartfona

Fotografija članka: Highscreen ICE 2 – nastavlja se pohod ruskih smartfona

Pretpostavljamo što vam prvo pada na pamet kada čitate ovaj naslov. Još jedna kompanija za koju nitko nije čuo predstavlja smartfon vrhunskih specifikacija, te nema ništa osim konceptnih slika. Na sreću Highscreen ICE 2 je proizvod legitimne kompanije.

Oglas

Highscreen je brend koji njemačka kompanija Vobis razvija u Rusiji od 2009. godine prodajući tablete, netbookove te ostalu pripadajuću opremu. A sada ćemo nešto napisati o samom smartfonu. Za razliku od, ICE 2 ima „drugi ekran“ koji izgleda poput malene trake koja prikazuje dolazne pozive, poruke, vrijeme, prognozu i druge notifikacije.

Iako je riječ o novom rješenju, nismo sigurni koliko je ta traka praktična, ali činjenica je da možete pogledati vrijeme i ostale notifikacije bez potrebe za uključivanjem zaslona što će svakako pomoći u održavanju baterije na životu.

Na prednjem zaslonu ovog smartfona nalazi se kružna Home tipka koja sadrži notifikacijsko svijetlo te se može konfigurirati za vizualizaciju upozorenja bilo koje aplikacije koju odaberete sa jednom od ukupno sedam boja.

Highscreen ICE 2 smartfon ima 4.7 inčni zaslon rezolucije 720p. Pokreće ga MediaTekov MT6592 procesor koji radi na taktu od 1.7 GHz, a uz to dolazi i 2 GB radne memorije, 16 GB proširive interne memorije, 13 MP stražnja kamera sa Sonyjevim senzorom te 2 MP prednja kamera. Baterija je snage 2.550 mAh, a uređaj koristi Android 4.4 KitKat operativni sustav. Uređaj će se prodavati u Rusiji u bijeloj, plavoj ili sivoj boji sa cijenom koja će se kretati oko 275 dolara.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.