HGK po drugi put povela hrvatske informatičke tvrtke na sajam Bakutel 2012 u Azerbajdžan

Fotografija članka: HGK po drugi put povela hrvatske informatičke tvrtke na sajam Bakutel 2012 u Azerbajdžan

Hrvatska gospodarska komora na poziv Ministarstva komunikacija i informacijskih tehnologija Republike Azerbajdžan ponovo organizira nastup hrvatskih informatičkih tvrtki na sajmu Bakutel 2012.

Oglas

Sajam se održava u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu, od 6. do 9. studenoga 2012. godine.

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog nastupa hrvatskih IT tvrtki, azerbajdžansko Ministarstvo ponovno je pozvalo hrvatske informatičare na Bakutel, najveći sajam ICT branše u regiji Kaspijskog jezera. Na sajmu u Bakuu predstavljene su četiri hrvatske informatičke tvrtke: Abba, Dekod telekom, InfoDom, SedamIT te Končar – Institut za elektrotehniku.

Poziv što ga je Udruženje za informacijske tehnologije HGK dobilo od tamošnjeg Ministarstva potvrda je da je HGK u toj državi prepoznat kao pouzdan promotor hrvatskoga gospodarstva, hrvatske IT tvrtke kao kompetentne, a naši informatičari kao stručni, kreativni, odgovorni i vrijedni ljudi. Hrvatskim informatičarima ta je zemlja zanimljiva kao zemlja bogata naftom i s velikim ulaganjima u infrastrukturu, posebice onu informacijsku i komunikacijsku.

Abba je osječka tvrtka koja će kavkaskom tržištu ponuditi niz sustava za bankarsko poslovanje, ali i za poslovanje leasing društava, sve iz vlastitog razvoja. Dekod telekom je vodeći hrvatski proizvođač sustava za ulaznice te s time povezanih sustava za kontrolu pristupa, kakve koriste sva vodeća hrvatska kazališta, ali i sportski klubovi te borilišta poput zagrebačke i splitske Arene, a sada ih nudi na tržištu kaspijske regije. Zagrebački InfoDom tamošnjem tržištu nudi cijelu paletu proizvoda iz vlastitog razvoja, poput ekspertnog sustava e-Inspektora, platforme za elektroničko poslovanje tijela državne uprave – eGOP, platforme za elektroničko poslovanje kompanija – eBAP, e-Sustava planiranja i izvršavanja nabave – eSPIN, integracijske platforme za segment B2C, BSB i G2B – e-Računa te nacionalnog e-Portala javne nabave. SedamIT, tvrtka također iz Zagreba, nudi tržištu Azerbajdžana i susjednih zemalja paletu svojih proizvoda, poput Sedam CRM-a, rješenja za odnose s klijentima (engl. Customer Relationship Management) i rješenja Sedam Karat24, za poslovanje karticama koje prodavateljima smanjuje broj POS-ova na samo jedan, ali i rješenja za objedinjenu digitalnu komunikaciju te rješenja za nadzor komunikacija na koji su telekomi obvezni po zakonu.

Končarov institut za elektrotehniku, iako se ne bavi isključivo informatičkim niti samo komunikacijskim istraživanjima, na ICT sajmu u Azerbajdžanu predstavit će vlastito rješenje napajanja energijom baznih stanica mobilnih mreža. Sustav upravljanja energijom za bazne stanice iz obnovljivih izvora, sunca i vjetra, razvijen u zagrebačkom Institutu, jedan je od najinovativnijih u svjetskim razmjerima i jedan od samo njih nekoliko provjerenih u radu na prototipnim postrojenjima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.