Hewlett-Packard dominira tržištem iako je HP-u palo tržište u Hrvatskoj

Racunalo.com foto

Hewlett-Packard dominira tržištem iako je HP-u palo tržište u Hrvatskoj

Tako je udio HP-a na tržištu prijenosnih računala povećan u drugom kvartalu ove godine za 14.1% (s 24,5% na 38,6%) u odnosu na isti kvartal u 2008. godini. Promatrajući segment prijenosnih računala za poslovne korisnike, HP je u ovom kvartalu dosegnuo do sad najviši udio od 49.7%.

Slični su podaci i za cjelokupno tržište računala u Hrvatskoj, odnosno tržište stolnih i prijenosnih računala. Tako je unatoč padu tržišta od 23.3%, Hewlett-Packard ostvario porast udjela na ukupnom tržištu računala u drugom kvartalu 2009. godine za 7.7% (s 21,2% na 28,9%) u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Navedeni podaci ukazuju kako potrošači čak i u trenutnim otežanim ekonomskim uvjetima odabiru proizvođača koji im nudi najbolji odnos kvalitete i ostvarene vrijednosti za uloženi novac. Hewlett-Packard  je tako još jednom potvrdio svoju vodeću poziciju na tržištu i povećao prednost pred konkurentima.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.