Helena Bulaja urednica programa animacije na festivalu Fiabesque

Racunalo.com foto

Program animacije pod naslovom “Fiabesque Cartoons Night” održat će se 5. siječnja 2007. Sudjelovat će češki animator Jakub Dvorsky, autor poznate i “zarazne” interaktivne bajke “Samorost” za koju je nominiran za Webby Award, zatim škotski animator Alistair Keddie, autor animiranog filma “Šuma Striborova” iz projekta “Priče iz davnine” Bulaja naklade, talijanski animator Luca Prasso iz Dreamworksa koji je surađivao na crtićima Shrek, Shark Tale, Madagaskar i najnovijem Flushed Away, animatori Antonio Glessi i Joshua Held, te talijanski animacijski studio X-Lab. 
 
Uz odabir međunarodnih gostiju, kao glavnu temu prikazivačkog dijela programa Bulaja je odabrala glazbene video spotove neovisne produkcije, koji su tematski vezani uz bajku i svijet mašte.  Tako će posjetitelji u toj bajkovitoj noći osim u izvrsnoj animaciji moći uživati i u još boljoj glazbi sestrinskog dueta CocoRosie iz Amerike, norveške zvijezde Hanne Hukkelberg i sjajnog animatora Andreasa Palegolasa, mlade i vrlo kreativne britanske animatorice Katy Davis itd.


U siječnju 2006. na prošlom izdanju Fiabesque Cartoons Night Helena i Zvonimir Bulaja bili su počasni gosti, te su talijanskoj publici predstavili svoj multimedijski projekt “Priče iz davnine”.


Osim “Bulaja naklade”,  u programu ovog izrazito multidisciplinarnog festivala je i jedna kazališna predstava iz Hrvatske: 6. siječnja gostuje amatersko kazalište đulini cukrli iz Ogulina s lutkarskom predstavom “Jagor”.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.