HAMAG-BICRO osigurao 900 tisuća kuna za Spin City projekt

Fotografija članka: HAMAG-BICRO osigurao 900 tisuća kuna za Spin City projekt

Financijska potpora države neophodna je za razvoj inovativnog poduzetništva u Hrvatskoj.

Oglas

Pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Mario Antonić i predsjednik Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO-a) Vjeran Vrbanec posjetili Urban Mobility, tvrtku koja je u Hrvatsku donijela car sharing Spin City za što je Agencija osigurala gotovo 900 tisuća kuna kroz jamstveni program.

Financijska potpora države neophodna je za razvoj inovativnog poduzetništva u Hrvatskoj. Istaknuli su to pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Mario Antonić i predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec na susretu s Matijom Krznarom, direktorom tvrtke Urban Mobility koja je u Hrvatsku donijela uslugu car sharinga Spin City.

U taj je projekt uloženo 3,3 milijuna kuna, a HAMAG-BICRO tvrtki je osigurao jamstvo u iznosu od gotovo 900.000 kuna.

Jamstva kao jedan od ključnih instrumenata Agencije za pružanje podrške pokretanju i razvoju poduzetničkih projekata generirao je odlične rezultate u proteklih nekoliko godina. Na temelju iskustava provedbe financijskih instrumenata te prepoznatih potreba tržišta, izrađeni su i novi instrumenti koji će se provoditi kroz Strukturne fondove. Mikro i mali zajmovi, individualna i portfeljna jamstva te subvencija kamatne stope uvelike će olakšati poduzetnicima pristup financiranju u nadolazećem periodu.

Spin City je temeljen na principima ekonomije dijeljenja i ekologiji uz primjenu suvremene tehnologije. Car sharing građanima omogućava korištenje vozila bez troškova posjedovanja i održavanja istog. Usluga u prvom redu služi za vožnju Zagrebom i okolicom.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.