HAMA MyScan Scan Mouse recenzija – miš i skener i puno više

Pokreni i gledaj YouTube video zapis
Fotografija članka: HAMA MyScan Scan Mouse recenzija – miš i skener i puno više

Novi miš/skener koji nam dolazi iz Hame osim onog svakodnevnog posla kao klasični miš skenirat će sve dokumente u trenu, čak brže od pravog skenera. Isprobali smo novi HAMA MyScan Scan Mouse.

Oglas

Koliko vam često treba skener ili kopirka? Možda ne prečesto, ali često se dogodi da trebate kopirati neki dokument, skenirati neku sliku i nešto treće. Što onda? Treba kupiti skener, a to košta. Bilo bi savršeno kada bi takav “uređaj” bio stalno pri ruci… ili još bolje pod rukom :)

Upravo vam u tome može pomoći novi HAMA MyScan, miš s funkcijom skenera. U nastavku ćemo ukratko opisati i kako radi, no ono što možemo reći odmah na početku je kako je rad s ovim uređajem vrlo jednostavan. Sve što trebate zamisliti je kako imate normalni miš s proširenom funkcijom koju možete aktivirati u trenu.

Kome može poslužiti? Pa, svima. Čini nam se kako je u prvom redu namijenjen poslovnim  ljudima, ali s njim će se odlično snaći studenti i oni koji puno uče i istražuju, a također će odlično poslužiti i u vašem domu. Recimo, za digitaliziranje vašeg kućnog foto albuma, što je itekako korisno.

Prvo ćemo zaviriti u kutiju, a nakon toga pogledati kako izgleda i isprobati kako radi.

Brzi unboxing i vanjski izgled

U kutiji se osim samog miša nalazi i CD sa pripadajućim softverom (driveri, OCR softver), kao i kratke upute za početak rada. Dodatno se u kutiji nalazi i “Scanning Template” odnosno papir koji možete iskoristiti za testiranje samog skenera. Na samoj kutiji  bijele boje pronaći ćete puno korisnih informacija.

Vanjski izgled HAMA MyScan miša i skenera je više klasičan. Dizajnirali su ga simetrično, tako da je i slijeve i s desne strane jednako “zaobljen”, tako da će ga moći jednako koristiti i ljevaci i dešnjaci. Miš je uglavnom crne boje, s uzdužnim crvenim dijelom koji se nalazi odmah ispod tipki.

Same tipke zauzimaju cijelu gornju površinu, odnosno dizajnirane su tako da se nastavljaju na gornju površinu, nisu posebno odvojene, što nam se sviđa. Vrlo su ugodne i reagiraju odlično, no nešto su malo glasnije. Srednji kotačić/tipka su gotovo nečujni i također vrlo precizni, a prilikom scrollanja ćete osjetiti “zube”, odnosno zareze. Neki to miševi nemaju, što smatramo nedostatkom. Ovdje sve radi vrlo elegantno.

HAMA MyScan nije bežični nego žičani uređaj. Proizvođači su se vjerojatno na ovu varijantu odlučili zbog ugrađenog skenera i njegovog napajanja strujom. Kada već spominjemo skener, on se nalazi s donje strane – lijevo je laserski čitač koji koristi miš za kretanje, a velika prozirna površina s desne strane je skener. Nećete vjerovati, ali možete skenirati površine do A3 veličine, što nas je ugodno iznenadilo. A4 bi bio neki standard, ali A3 – to je već napredno.

Kako radi skener?

Vrlo jednostavno. Vjerujemo da ste prethodno već instalirali pripadajući softver. Sam rad sa skenerom je nevjerojatno jednostavan. Sve što trebate je pritisnuti tipku bijelu tipku s lijeve strane i skeniranje će odmah početi (pogledaj video niže).

Dokument skenirate tako da prelazite mišem po njemu, a na ekranu će se u realnom vremenu prikazivati što ste skenirali. Koliko smo mogli primijetiti, skener je vrlo precizan i vrlo će detaljno “prebaciti” sadržaj skeniranog dokumenta u računalo.

Prava snaga ovog uređaja je u mogućnosti pretvaranja skeniranog dokumenta u sadržaj koji možete uređivati uz pomoć OCR softvera. Naravno, radi se o softveru za optičko prepoznavanje znakova (engleski Optical Character Recognition, OCR) koji sliku s papira pretvara tekst.

Zanimljivo je kako dokument koji skenirate s HAMA MyScan skenerom možete “uvući” u Word, no više nam se svidjela mogućnost prepoznavanja tabela koje možete uređivati u Excelu, kao i slika u Fotoshop. Sve u svemu, svidjelo nam se kako radi ovaj hibrid između klasičnog miša i ručnog skenera. Isto tako, svidjela nam se jednostavnost korištenja – uređaj je spreman za rad za nekoliko minuta.

Što reći na kraju…

Nemamo ovdje što puno filozofirati – HAMA MyScan Scan Mouse je zanimljiv, precizan i nadasve koristan uređaj. Uz standardni rad kao klasični žičani miš ima i onu dodatnu funkciju skeniranja koju aktivirate samo jednim klikom i skenira u realnom vremenu.

Za razliku od klasičnog A4 skenera ne zahtijeva dodatni prostor, a skenirat će što želite i pretvoriti u tekst (Word), tabelu (Excel) ili sliku (Photoshop). Odlično ga mogu iskoristiti poslovni ljudi za skeniranje računa, tablela i drugih dokumenata, studenti za skeniranje knjiga i skripti, te u domu za skeniranje recepata, iskaznica, kućnih foto albuma i svega čega se uhvatite. U svakom slučaju, primjena ovog uređaja je zaista svestrana.

Vrlo je jednostavan za korištenje, čvrste je i robusne izrade, te će ga moći koristiti i ljevaci i dešnjaci. Sama rezolucija miša je visoka, kao i skenera, tako da ćete uživati u radu s HAMA MyScan uređajem :)

Već sada možete kupiti svoj primjerak HAMA MyScan miša/skenera po cijeni od 640,10 kuna u , direktno na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

HAMA MyScan Scan Mouse – tehničke karakteristike:
– REZOLUCIJA MIŠA: 1200 dpi (točaka po inču)
– REZOLUCIJA SKENERA: 100 / 200 / 320 / 400 dpi
– SENZOR: laserski
– POVEZIVOST: kabel, USB 2.0
– BROJ TIPKI: 4 (3 miš, 1 skener), srednja tipka Scroll Wheel
– DIMENZIJE: 11,4 x 6,15 x 3,65 centimetara
– BOJA: crna

+ Hvalimo
+ vrlo precizan A4 skener
+ skener ne zahtijeva dodatni prostor
+ jednostavan za rad
+ OCR softver

– Zamjeramo
– nije bežični
– nije ergonomski
– ništa posebno

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.