HAMA Mobile Bluetooth Speaker (zvučnik) mini recenzija – bučni mališan povoljne cijene

Pokreni i gledaj YouTube video zapis
Fotografija članka: HAMA Mobile Bluetooth Speaker (zvučnik) mini recenzija – bučni mališan povoljne cijene

Iz Hame smo dobili njihov mali bežični Bluetooth  zvučnik na test. S obzirom na cijenu i mogućnosti, HAMA Mobile Bluetooth Speaker zvučnik nas je ugodno iznenadio.

Oglas

Tržište je puno krcato malim prijenosnim Bluetooth zvučnicima. Imate veliki raspon cijena, boja, tekstura, oblika i značajka malih prijenosnih zvučnika. Danas imamo jednog takvog predstavnika iz Hame koji spada u jeftinije zvučnike. Odlučili smo ga isprobati i doznati isplati li se kupovina. Već nakon nekoliko minuta “sviranja” dobili smo odgovor – prije toga idemo se nakratko upoznati s njim :)

Dizajn (vanjski izgled)

HAMA Mobile Bluetooth Speaker je možda jedan od krupnijih prijenosnih zvučnika, no vrlo će lako stati u malo veći džep ili neku torbicu. Primjerak koji smo dobili na test je svjetlo zelene boje koju ublažuje mat tekstura koja je dominira vanjštinom zvučnika. Naravno, zvučnik dolazi i u drugim bojama – bijela, crna i plava. Jedino mjesto na kojem ne dominira mat tekstura je sam vrh zvučnika i tanki kromirani prsten koji se nalazi iznad četiri gumba na zvučniku.

Membrana zvučnika zaštićena je metalnom crnom mrežicom što je dobro, a okružuje je sjajni metalni prsten. Pri dnu zvučnika nalaze se gumbi za pokretanje, zaustavljanje i prebacivanje pjesama, kao i gumb kojim se može odgovoriti na poziv kada ga spojite na svoj mobilni uređaj.

Ulazi i izlazi

Ima ih :) Pri dnu uređaja nalaze se standardni microUSB utor za punjenje i AUX izlaz, ako ga želite koristiti u žičanom načinu ili ako vam je nestalo baterije. Na samom dnu uređaja nalazi se gumb za uključivanje i isključivanje, koji odmah pri paljenju aktivira Bluetooth modul smješten u zvučniku. Kada priključite punjač, mala lampica do utora svijetli crveno (LED) kako bi vam dala do znanja da vam se zvučnik.

Povezivanje

Ovaj Bluetooth zvučnik koristi Bluetooth 4.0 standard, koji je ujedno i najnoviji, no možete ga povezivati sa Bluetooth uređajima koji imaju stariji Bluetooth standard. Povezivanje sa mojim smartphoneom je išlo glatko, no za laptop je trebalo malo više vremena.

Jednom kad se uspostavi, veza je dobra i signal se gubi tek nakon otprilike 10 metara, što je ok. Nema pogoršanja u kvaliteti zvuka sve dok niste dalje od otprilike 10-ak metara, što je vrlo dobro.

Zvuk

Zvuk je subjektivna stvar, to je opće poznato, svatko ga doživljava drugačije. Za svoju cijenu ovaj mali zvučnik daje vrlo dobar zvuk. Tonovi su jasno reproducirani, bez ikakvih smetnji ili kakvih drugih poteškoća. Snaga zvučnika je 3 W što nije puno, ali zvučnik dobro koristi tih 3 W snage.

Najveća glasnoća je, usprkos dobrom iskorištavanju snage, još uvijek mrvicu preniska za moj ukus i reprodukcija basa odnosno niskih tonova bi mogla biti i bolja. Niski tonovi su malo “šuplji”, srednji tonovi su sasvim u redu, a visoki tonovi u nekim pjesmama znaju biti malo “piskutavi”. No za tu cijenu koliko košta zvučnik itekako imate razloga za kupovinu, tako da će prosječni slušatelji uživati u zvuku. Jasno, daleko je bolji od onih na smartfonima i to je jedino bitno :)

Funkcionalnost

Na početku recenzije sam spomenuo ona četiri gumba. Ovo je po mom mišljenju veliki plus pri kupnji bežičnog zvučnika. Daje zvučniku puno više funkcionalnosti i korisniku pruža zadovoljstvo kontrole.

Imamo gumb za odgovaranje na pozive, gumb za pokretanje/zaustavljanje glazbe i dva gumba za preskakanje pjesama, to mi se jako sviđa. Ponekad sporije reagiraju, ali samo ponekad. Ako držite gumbe za preskakanje pjesama možete pojačati i stišati glasnoću glazbe.

Baterija

Baterija je solidna na ovom zvučniku, a Hama tvrdi da se iz nje može izvući do tri sata bežične reprodukcije glazbe, što nije previše, ali prosječnom korisniku to ne znači puno jer ćete rijetko kada slušati ovakav zvučnik tri sata “u komadu”.

Puni se standardnim micro USB kablom (koji dolazi u ambalaži zvučnika), pa zaboravite svoj možete posuditi i prijateljev mikroUSB kabel (ili od svog smartfona) ako vam je ponestalo struje.

Ako je baterija prazna i nemate USB kabel, zvučnik može i dalje raditi jer ga možete spojiti i kao žičani zvučnik uz pomoć 3,5 milimetarskog audio kabla koji dolazi uz zvučnik. Zgodno :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Zaključak

Na kraju dolazimo do pitanja: za koga je ovo zvučnik? Mogu vam reći kako će prosječnom slušatelju koji samo želi bolji zvuk od onog koji mu pružaju zvučnici na smartfonu biti vrlo solidna opcija. Za one koji pak žele stereo iskustvo će morati ipak malo dublje posegnuti u džep, no ovaj zvučnik i nije namijenjen takvim ljudima.

Za one plićeg džepa cijena će se itekako svidjeti jer košta samo 150,59 kuna što je vrlo jeftino. Ako mene pitate – ako želite kvalitetan, sveukupno dobro zaokružen zvuk uz malu cijenu, onda je ovo definitivno jedna od boljih opcija. Mogu slobodno reći kako “daju puno za malo”.

Možete ga već sada kupiti u HAMA webshopu na ili posjetite njihov dućan u Masarykovoj 13 (centar Zagreba) i uvjerite se i sami u sve ono što sam vam ispričao :)

+ Hvalimo
– vrlo dobar zvuk
– kvalitetna izrada
– jednostavno povezivanje
– solidno trajanje baterije
– cijena

– Zamjeramo
– visoki tonovi znaju biti “piskutavi”
– niski tonovi su mrvicu “šuplji”
– mogao bi biti glasniji

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.