Halo, u autu sam i vozim prema…

Fotografija članka: Halo, u autu sam i vozim prema…

Halo, u autu sam i vozim prema...

Bez takvog uređaja kazna se naplaćuje 500,00 kn. Ali, nažalost maleni broj vozača se pridržava ovog propisa. Kao da čekaju da se nesreća samo dogodi. Ako imate mogućnost, najbolje je odmaknuti se od njih, jer obično voze nepotrebno sporo ili krivudaju po prometnoj traci.

The New York Times ispitujući javno mjenje na reakciju znanosti, koja jasno pokazuje da korištenje mobilnog telefona bilo za razgovor ili SMS je opasno. Kao dio svojih paketnih pitanje, Times je stvorio igru da pokaže koliko je teško ukucavati tekst u mobilni uređaj i voziti u isto vrijeme. U igri, se morate brzo kretati između cestovnih kučica dok povremeno odgovarati na tekstualne poruke. Naravno, sve to radite pomoću vašeg računala, tipkovnice i miša.

Iako nismo baš sigurni da je doista točna simulacija vožnje, ali će dati osjećaj kako je teško da se koncentriramo na dva ili više zadataka istovremeno, a još teže na njih točno i pravilno reagirati. U prometu, to vas može koštati stvarnoga života, bilo vlastitog, bilo tuđeg.

Autor: Sanja Ledinek

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.