HAKOM: veća ulaganja ali i prihodi na tržištu elektroničkih komunikacija

Fotografija članka: HAKOM: veća ulaganja ali i prihodi na tržištu elektroničkih komunikacija

Na tržištu elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj operatori su u 2016. uložili više nego u 2015. Rasli su i prihodi i to u svim segmentima s naglaskom na širokopojasni pristup internetu.  

Oglas

Na tržištu elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj operatori su u 2016. uložili više nego u 2015. Rast ulaganja operatora rezultirao je rastom broja priključaka s brzinama pristupa od 30 Mbit/s i više. Krajem 2016. njihov udio se povećao na oko 12% ukupnog broja širokopojasnih priključaka, dok je godinu prije iznosio oko 6%. Rast broja takvih priključaka i povećano ulaganje operatora prati regulatorne mjere koje su donesene u proteklom razdoblju, a dodatni poticaj bit će korištenje EU fondova za gradnju novih mreža u ruralnim područjima u kojima ne postoji dovoljan komercijalni interes za njihovu gradnju.

U pokretnim mrežama operatori su također zadržali visoku razinu ulaganja. Gradnja novih baznih stanica za 4G mreže i modernizacija opreme korisnicima će omogućiti pristup internetu s većim brzinama i boljom kvalitetom. Broj korisnika u pokretnoj mreži je ostao na prošlogodišnjoj razini, ali se navike korisnika sve više mijenjaju.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.