HAKOM: uskoro sve škole i zdravstvene ustanove sa širokopojasnim internetom

Fotografija članka: HAKOM: uskoro sve škole i zdravstvene ustanove sa širokopojasnim internetom

Na 3. javnom natječaju za dodjelu potpora za izgradnju širokopojasne infrastrukture za ciljane korisnike na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima jedinu ponudu je dostavio VIPnet.

Oglas

Završetkom izgradnje gotovo svi ciljani korisnici poput škola i domova zdravlja bit će spojeni na širokopojasni internet.

Na HAKOM-ovom javnom otvaranju ponuda na dosad trećem javnom natječaju za dodjelu državnih potpora za izgradnju širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, jedinu ponudu za četiri županije je podnio VIPnet. Odluku o dodjeli potpora HAKOM će donijeti najkasnije do 13. prosinca ove godine.

Potpore su dio HAKOM-ovog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, koji  predviđa potpore za čitav lanac vrijednosti koje čine širokopojasni ekosustav: brzu mrežu, razvoj usluga i aplikacija te prateću telekomunikacijsku opremu. U prva dva kruga natječaja dodijeljene su potpore za izgradnju širokopojasne infrastrukture u visini od gotovo 29 milijuna kuna za 15 županija. U ovom krugu dodjeljivat će se potpore za izgradnju širokopojasne infrastrukture u još četiri županije (Bjelovarsko-bilogorska, Dubrovačko-neretvanska, Krapinsko-zagorska i Sisačko-moslavačka županija) te je na raspolaganju gotovo 21 milijun kuna. Izgradnja infrastrukture će omogućiti ciljanim korisnicima poput škola i domova zdravlja pristup internetu sa širokopojasnim brzinama, a završetkom programa svi ciljani korisnici u Republici Hrvatskoj na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima imat će mogućnost priključenja na širokopojasni internet s osnovnom brzinom od 2 Mbit/s najkasnije u roku od 6 mjeseci, a u razdoblju od 5 godina pristupna brzina se mora povećati na najmanje 30 Mbit/s.

Više o Programu razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima dostupno je putem interneta na .

sve škole i zdravstvene ustanove sa širokopojasnim internetom

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.