HAKOM: u elektroničke komunikacije uloženo više nego lani

Fotografija članka: HAKOM: u elektroničke komunikacije uloženo više nego lani

Hrvatsko tržište elektroničkih komunikacija u drugom je tromjesečju 2013. godine zabilježilo porast ulaganja, prije svega kao rezultat ulaganja u pristup internetu putem mreža pokretnih komunikacija, kao i u opremu koja omogućava prelazak korisnika u nepokretnim komunikacijama na nove tehnologije.

Oglas

Zbog prelaska na nove tehnologije operatori mreža pokretnih i nepokretnih komunikacija nastavili su ulagati u tržište elektroničkih komunikacija. Naime, uloženo je oko 18 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Glavna područja rasta usluga i dalje su širokopojasni pristup internetu i prijenos TV programa uz plaćanje naknade, dok je očekivani pad zabilježen na tržištu klasičnih telefonskih usluga u mrežama nepokretnih komunikacija.

Potražnja za širokopojasnim pristupom internetu putem mreža pokretnih komunikacija nastavila je rasti i u drugom tromjesečju 2013. godine. Broj pokretnih priključaka širokopojasnog pristupa porastao je oko 10 posto u odnosu na prethodno razdoblje tako da je ukupna gustoća širokopojasnog pristupa u mrežama pokretnih i nepokretnih komunikacija na kraju drugog tromjesečja 2013. godine dosegnula gotovo 31 posto. Isto tako, značajnom rastu korištenja širokopojasnog pristupa putem mreža pokretnih komunikacija doprinijelo je i širenje korištenja pametnih telefona i prijenosnika sa zaslonima osjetljivim na dodir („tableti“). Ukoliko se pribroje i korisnici koji pristup internetu ostvaruju putem pametnih telefona, gustoća priključaka u mrežama pokretnih komunikacija kreće se oko 64%.

elektroničke komunikacije

Očekuje se da će se elektroničke komunikacije, odnosno tržište u idućem razdoblju i dalje razvijati u istom smjeru.

Više potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.