HAKOM produžio rok za podnošenje ponuda na natječaj za dodjelu potpora za razvoj širokopojasnosti u Hrvatskoj

Fotografija članka: HAKOM produžio rok za podnošenje ponuda na natječaj za dodjelu potpora za razvoj širokopojasnosti u Hrvatskoj

HAKOM je sredinom ožujka ove godine objavila javni natječaj za dodjelu državnih potpora za brzi razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima. Krajnji rok za predaju ponuda za dodjelu državnih potpora bio je predviđen za 15. lipnja, a rok za odluku o dodjeli poticajnih sredstava 15. srpnja ove godine. Zbog velikog zanimanja rok za predaju ponuda se produljuje – do 20. kolovoza u 13 sati kada će se obaviti i javno otvaranje ponuda.

Podsjećamo, cilj razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu je informatičko društvo i društvo znanja. Imajući u vidu vezu između razvijenosti interneta i širokopojasnog pristupa internetu te ukupnog društvenog razvoja, unaprjeđenje ovog područja nužan je uvjet daljnjeg razvoja Republike Hrvatske.

S obzirom na nedostatnu rasprostranjenost širokopojasnosti u slabije razvijenim područjima i njen značaj kao pokretača gospodarskog razvoja te nezaobilaznog čimbenika u osiguravanju učinkovitijeg zdravstva, obrazovanja, znanosti, kulture, turizma i ostalih gospodarskih grana, poticanje razvoja suvremenih komunikacijskih mreža ove vrste predstavlja strateški državni cilj. Potpore u ukupnom iznosu od 50 milijuna kuna dodijelit će se u razdoblju od 2012. do 2016. godine za izgradnju infrastrukture za širokopojasni pristup školama, zdravstvenim ustanovama i objektima vatrogasnih zajednica koje trenutno nemaju osiguran pristup infrastrukturi za brzi internet, a nalaze se na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima ili otocima

Novi termini natječaja su sljedeći:

Postupak

Nadnevak

Objava javnog poziva

15. ožujka 2012.

Rok za postavljanje pitanja i pojašnjenja

30. travnja 2012.

Rok za odgovore na pitanja i pojašnjenja

15. svibnja 2012.

Rok za postavljanje pitanja i pojašnjenja izmjena i dopuna natječajne dokumentacije

20. srpnja 2012.

Rok za odgovore na pitanja i pojašnjenja izmjena i dopuna natječajne dokumentacije

06. kolovoza 2012.

Rok za podnošenje ponuda (natječajni rok)

20.kolovoza 2012.

Javno otvaranje ponuda

20. kolovoza 2012.

Odluka o dodjeli općih poticajnih sredstava

28. rujna 2012.

Ovim putem HAKOM još jednom poziva sve zainteresirane da posjete internetske stranice na , na kojoj se nalaze svi projektni dokumenti i neophodne informacije.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.