HAKOM: praćenje podataka o razvoju tržišta elektroničkih komunikacija i informacijskog društva

Fotografija članka: HAKOM: praćenje podataka o razvoju tržišta elektroničkih komunikacija i informacijskog društva

U hotelu Valamar President u Dubrovniku održan je Forum o tržištu elektroničkih komunikacija kojem je domaćin Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM). Forum predstavlja projekt Europske komisije o praćenju podataka o razvoju tržišta elektroničkih komunikacija i informacijskog društva u zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u Europskoj uniji te Republici Hrvatskoj kao državi pristupnici. Organizator Foruma je tvrtka Cullen International koja je zadužena za vođenje projekta te samim time mjerodavna za prikupljanje i praćenje podataka o tržištima elektroničkih komunikacija i informacijskog društva  u europskim zemljama.

Na Forumu, osim predstavnika Europske komisije, tvrtke Cullen International, nadležnog ministarstva i HAKOM-a, sudjeluju i predstavnici industrije, kao i delegati nacionalnih regulatornih tijela zemalja kandidata i potencijalnih kandidata u koju pripadaju Albanija, Bosna i Hercegovina, Island, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Srbija i Turska. Na sastanku su u ulozi promatrača prisutni i predstavnici Ukrajine.

Tijekom današnjeg dana stručnjaci tvrtke Cullen International su prikazali najnovija izvješća s tržišta elektroničkih komunikacija i informacijskog društva zemalja kandidata i potencijalnih kandidata. Sutra će se raspravljati o aktualnim temama gdje će predstavnici regulatornih tijela i industrije moći iznijeti svoje poglede na dosadašnji i daljnji razvoj tržišta elektroničkih komunikacija. Ujedno će se govoriti i o problematici integriteta i sigurnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga te načinima regulacije na maloprodajnim tržištima interneta i  prijenosa TV sadržaja. Forum će zaokružiti okrugli stol o pristupnim mrežama nove generacije na kojem će sudjelovati eminentni industrijski stručnjaci.

HAKOM: praćenje podataka o razvoju tržišta elektroničkih komunikacija i informacijskog društva

HAKOM: praćenje podataka o razvoju tržišta elektroničkih komunikacija i informacijskog društva

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.