HAKOM postavio prvu pokretnu mjernu postaju za nadzor smetnji iz Italije

Fotografija članka: HAKOM postavio prvu pokretnu mjernu postaju za nadzor smetnji iz Italije

HAKOM je pustio u rad prvu pokretnu kontrolno-mjernu postaju. Pokretna postaja je još jedna daljinski upravljana mjerna postaja u Republici Hrvatskoj i služi za nadzor i kontrolu radiofrekvencijskog spektra.

Oglas

Kontrolno-mjerna postaja trenutno je smještena u priobalju Istre te omogućuje vrlo kvalitetna mjerenja radiofrekvencijskih signala na području sjevernog Jadrana.

Uključivanjem ove postaje u kontrolno-mjerni sustav HAKOM-a Republika Hrvatska povećala je mogućnost zaštite radiofrekvencijskog spektra, što je od iznimne važnosti s obzirom na probleme u prijamu radijskih i televizijskih signala u Istri. Radom ove postaje bit će moguće neprekidno pratiti sve promjene u radiofrekvencijskom spektru i lakše identificirati talijanske odašiljače, koji rade na međunarodno neusklađenim frekvencijama te ometaju prijam hrvatskih radijskih i televizijskih programa.

Osim zaštite radijskih frekvencija za radio i televiziju, mjerna postaja ima mogućnost mjerenja frekvencija koje koriste hitne službe te službe spašavanja, a ujedno služi i za zaštitu svih korisnika radiofrekvencijskog spektra od neovlaštene ili nepravilne uporabe radijskih frekvencija.

HAKOM postavio prvu pokretnu mjernu postaju za nadzor smetnji iz Italije

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.