HAKOM: od 1. srpnja uživajte u nižim cijenama roaminga u EU

Fotografija članka: HAKOM: od 1. srpnja uživajte u nižim cijenama roaminga u EU

Početkom mjeseca, točnije od 1. srpnja ove godine, dodatno su snižene cijene roaminga unutar EU/EEA. Najveći pad cijena je za podatkovni promet u roamingu.

Oglas

Sukladno obvezama iz Uredbe o roamingu u javnim pokretnim komunikacijskim mrežama u Uniji, maksimalne cijene za govorne, SMS i podatkovne usluge u roamingu koje započinju i završavaju unutar područja EU/EEA (Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Italija, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo) dodatno se snižavaju od 1.7.2014. u iznosu od 21% do 55%, ovisno o vrsti usluge.

Snižavanje cijena roaminga još je jedna u nizu mjera kojima se na razini EU/EEA nastoji promicati zaštita interesa krajnjih korisnika i uspostava jedinstvenog tržišta.

Najviše dopuštene cijene odnose se samo na pozive koji započinju i završavaju u EU/EEA zemljama, odnosno pozive koji se odvijaju između sudionika koji se nalaze u zemljama članicama EU/EEA. Ako se korisnik nalazi izvan EU/EEA područja, odnosno ako se nalazi u EU/EEA području, a poziv upućuje ili poziv prima iz države izvan EU/EEA područja, operatori mogu naplaćivati više cijene jer nisu obuhvaćene Uredbom i na taj način regulirane.

Nove maksimalne cijene (tzv. Eurotarifa) koje vrijede od 1.7.2014. godine možete vidjeti u tablei niže.

HAKOM: od 1. srpnja uživajte u nižim cijenama roaminga u EU

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.