HAKOM nadogradio uslugu e-Operator te tako povećao produktivnost i učinkovitost

Fotografija članka: HAKOM nadogradio uslugu e-Operator te tako povećao produktivnost i učinkovitost

Usluga e-Operator predstavlja sustav upravljanja podacima o operatorima elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga. Kao takva proširuje i olakšava pristup HAKOM-u te povećava produktivnost i učinkovitost informatizacijom procesa.

Oglas

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) 17. prosinca ove godine pustit će u rad novu inačicu internetske usluge e-Operator u sklopu postojećeg portfelja elektroničkih usluga „e-Agencija“.

Nadogradnjom i unaprjeđenjem sustava e-Operator povećala se njegova učinkovitost i olakšalo korištenje operatorima i administratorima. Ujedno se omogućilo jednostavnije povezivanje s drugim sustavima. U izradi nove inačice koristili su se savjeti i napuci svih korisnika sustava.

e-Operator je središnja baza za upravljanje podacima o operatorima elektroničkih komunikacijskih usluga te adresnog i brojevnog prostora. Od kada je u lipnju 2011. godine puštena u rad, usluga je operatorima omogućila jednostavnije podnošenje prethodnih obavijesti za obavljanje elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga, pokretanje postupaka dodjele i administracije adresa i brojeva, kao i objavu pripadajućih izvještaja. Time se  realizacija predmetnih procesa između operatora i HAKOM-a značajno ubrzala.

Uslugu e-Operator su u cijelosti izradili hrvatski stručnjaci čime predstavlja jedinstven proizvod na domaćem tržištu. e-Operatoru je moguće pristupiti putem .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.