HAKOM kritizira Tomato tarifu “Na tuđi račun”, Vipnet odgovara priopćenjem

Fotografija članka: HAKOM kritizira Tomato tarifu “Na tuđi račun”, Vipnet odgovara priopćenjem

HAKOM-ovo priopćenje za medije:
S obzirom na nepoštene ugovorne odredbe kojima je trgovačko društvo VIPnet d.o.o. postojećim korisnicima sada ukinute tarife „Na tuđi račun“ ograničilo i vremenski limitiralo korištenje ostvarenih bonus iznosa, HAKOM je zatražio usklađenje i izmjenu postojećih Uvjeta korištenja na način da se pravo na iskorištenje stečenih pogodnosti vremenski ne ograničava.

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) je na temelju zaprimljenih pisanih i usmenih upita građana vezanih uz izmjene Uvjeta korištenja Tomato tarife „Na tuđi račun“ provela postupak utvrđivanja zakonitosti tih izmjena. Naime, početkom listopada tvrtka VIPnet d.o.o. je ukinula navedenu tarifu te se na nove korisnike počeo primjenjivati novi cjenik. Za postojeće korisnike tarife su istovremeno uvedene izmjene Uvjeta korištenja, a kojima se ograničila i vremenski limitirala mogućnost iskorištenja ostvarenih pogodnosti koje su korisnici stekli na način da su za svaku minutu dolaznih poziva iz drugih mreža dobivali po jednu kunu na bonus računu.

Vijeće HAKOM-a je utvrdilo da se radi o nepoštenim ugovornim odredbama te je 30. studenog donijelo odluku kojom se od tvrtke VIPnet d.o.o. traži usklađenje i izmjena postojećih Uvjeta korištenja tarife „Na tuđi račun“ na način da se vremenski ne ograničava pravo na iskorištenje stečenih bonus iznosa. Navedena se odluka primjenjuje danom donošenja te sukladno tome korisnici tarife „Na tuđi račun“ imaju pravo iskorištenja svojih bonus iznosa bez vremenskog ograničenja.

Vipnet ov komentar nakon odluke HAKOM-a o promjenama uvjeta korištenja Tomato tarife "Na tuđi račun":
Pozdravljamo odluku HAKOM-a jer ona potvrđuje našu težnju da zaštitimo korisnike i smanjimo broj prijevara u Tomato tarifi Na tuđi račun. HAKOM-u smo predstavili naše nalaze o zlouporabama, a svojom odlukom regulator je uvažio te naše argumente. Naime, ovom odlukom HAKOM je u novim uvjetima korištenja tarife Na tuđi račun onemogućio korištenje bonusa za pozive prema svim brojevima s posebnom tarifom, odnosno time onemogućio zlouporabu ostvarenih bonusa na korisničkim računima.

Također, u novim uvjetima korištenja tarife Na tuđi račun, svi korisnici tarife i dalje imaju pravo koristiti čitavi iznos bonusa u neograničenom roku na pozive i SMS-ove prema domaćim i međunarodnim fiksnim i mobilnim mrežama.

Vipnet je predložio HAKOM-u ovakve nove uvjete korištenja tarife i zajednički smo našli najbolje rješenje. Time je regulator pokazao odlučnost u donošenju odluka koje ujedno podrazumijevaju zaštitu operatera od zlouporaba pojedinaca na uštrb pravih i odgovornih korisnika te tako podupire daljnji razvoj telekom tržišta.

HAKOM kritizira Tomato tarifu "Na tuđi račun", Vipnet odgovara priopćenjem

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.