HAKOM: javna dražba za dodjelu preostalog dijela spektra u frekvencijskom području 1800 MHz

Fotografija članka: HAKOM: javna dražba za dodjelu preostalog dijela spektra u frekvencijskom području 1800 MHz

Radi se o o dijelu radiofrekvencijskog spektra u kojem se osim usluga pokretnih komunikacija druge i treće generacije, mogu razvijati i one četvrte generacije, čime se korisnicima mogu ponuditi usluge temeljene na velikim brzinama prijenosa podataka.

Oglas

Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti  (HAKOM-a) na sjednici održanoj 6. listopada 2015. donijelo je odluku o raspisivanju javne dražbe za izdavanje dozvola za uporabu radiofrekvencijskog spektra za javne mreže pokretnih elektroničkih komunikacija na području Republike Hrvatske. Riječ je o dijelu radiofrekvencijskog spektra u kojem se osim usluga pokretnih komunikacija druge i treće generacije, mogu razvijati i one četvrte generacije, čime se korisnicima mogu ponuditi usluge temeljene na velikim brzinama prijenosa podataka.

Postupak i uvjeti predmetne javne dražbe propisani su dražbovnom dokumentacijom, koja je dio javnog poziva, i kojom je predviđeno da se u konkretnom slučaju primjenjuje tip javne dražbe dostavljanjem zahtjeva u zatvorenim omotnicama, s jednim krugom, odabirom najviše cijene. U predmetnom frekvencijskom području predviđena je dodjela dva frekvencijska bloka.

Nadmetanje počinje 6. listopada 2015. objavom na internetskim stranicama HAKOM-a, a traje do 5. studenog 2015.

Za detaljnije uvjete mjerodavna je dražbovna dokumentacija dostupna putem .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.