HAKOM dodijelio 2 milijuna kuna za izgradnju širokopojasnih mreža na otocima

Fotografija članka: HAKOM dodijelio 2 milijuna kuna za izgradnju širokopojasnih mreža na otocima

Na petom natječaju za dodjelu potpora za izgradnju brzih širokopojasnih mreža na otocima HAKOM je dodijelio gotovo 2 milijuna kuna odabranom ponuditelju.

Oglas

Vijeće Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) odabralo je najbolju ponudu na petom natječaju za dodjelu državnih potpora za brzi razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i na otocima za područje otoka.

Ponude za izgradnju mreža za brzi internet za javne ustanove poput škola, domova zdravlja i drugih korisnika za otoke zaprimljene su od Hrvatskog Telekoma i VIPnet-a.

Nakon detaljnih analiza, odlučeno je prihvatiti ponudu tvrtke Hrvatski Telekom d.d. u iznosu 1.979.425,51 kuna.

Podsjetimo, HAKOM je u prva četiri kruga natječaja za izgradnju brzih širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima dodijelio nešto manje od 36 milijuna kuna državnih potpora. predviđa potpore za čitav lanac vrijednosti koje čine širokopojasni ekosustav: brzu mrežu, razvoj usluga i aplikacija te prateću telekomunikacijsku opremu.

HAKOM dodijelio 2 milijuna kuna za izgradnju širokopojasnih mreža na otocima

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.