HAKOM: ako vam telekomi povećaju cijene, možete raskinuti ugovor bez naknade

Fotografija članka: HAKOM: ako vam telekomi povećaju cijene, možete raskinuti ugovor bez naknade

HAKOM je objavio stručno mišljenje u kojem navodi da će u slučaju povećanja cijena ili uvođenja dodatnih naknada korisnici usluga mreža pokretnih komunikacija moći raskinuti ugovore bez plaćanja naknada za prijevremeni raskid.

Oglas

Nakon najava operatora o skorim promjenama cijena korištenja usluga u mrežama pokretnih komunikacija zbog povećanja naknada koje plaćaju državi za uporabu radiofrekvencijskog spektra, HAKOM je donio stručno mišljenje u kojem se opisuju obveze operatora i prava korisnika u slučaju promjene cijena usluga.

U stručnom mišljenju se navodi da svaka promjena cijena usluga operatora predstavlja izmjenu pretplatničkih ugovora operatora s postojećim korisnicima, što znači da će operatori o namjeravanim izmjenama morati izvijestiti sve korisnike pisanim ili elektroničkim putem. Dodatno, korisnike koji imaju pretplatnički ugovor, morat će izvijestiti i o njihovom pravu na raskid ugovora. HAKOM u svojem stručnom mišljenju navodi i da korisnici imaju pravo raskinuti pretplatnički ugovor bez naknade u roku od 30 dana od objave izmjena, ako su izmjene cjenika nepovoljnije za njih u odnosu na ugovorene cijene.

Vrlo korisna stručna mišljenja HAKOM-a možete pronaći na .

HAKOM: ako vam telekomi povećaju cijene, možete raskinuti ugovor bez naknade

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.