Hakeri objavili još neemitiranu epizodu Game of Thronesa i drugih serija

Fotografija članka: Hakeri objavili još neemitiranu epizodu Game of Thronesa i drugih serija

Serveri televizijske mreže HBO hakirani su 31. srpnja i ukradeno je 1,5 terabajta podatak među kojima je nekoliko neobjavljenih epizoda popularnih televizijskih serija.

Oglas

Hack Read je objavio kako su hakeri provalili HBO-ovu sigurnost i već uploadali na internet neke od ukradenih podataka. Među objavljenim su osobne informacije zaposlenika, nekoliko epizoda Game of Thronesa, Barryja i drugo.

Iako stranica na kojoj je to uploadano u trenutku pisanja objave srušena (ne znam je li to radi preopterećenosti servera ili po službenoj dužnosti) nekoliko snimki zaslona i video pokazuju linkove za skinuti 4. epizodu 7. sezone “Igre prijestolja” zajedno sa skriptom, prve tri epizode 3. sezone Ballersa i prve dvije epizode HBO-ove serije Barry (koja izlazi tek 2018.), zatim epizode 2 i 3 za Room 104 i druga epizoda druge sezone Insecurea.

Pri dnu stranice se pojavio i natpis “to be continued” (nastavit će se) što znači da vjerojatno slijede daljnji hakerski napadi. A iz HBO-a kažu kako proučavaju incident te da su “odmah pokrenuli istragu incidenta te rade sa policijom i vanjskim firmama za cyber sigurnost. Zaštita podataka je trenutno glavni prioritet HBO-a i ozbiljno shvaćaju odgovornost za podatke koje čuvaju”.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.