Hakeri napadaju PlayStation 4 i Xbox One konzole nove generacije

Fotografija članka: Hakeri napadaju PlayStation 4 i Xbox One konzole nove generacije

Ako je vjerovati podacima koji nam dolaze iz Kaspersky Laba, čini se kako su omiljene mete napada u studenom mjesecu bile PlayStation 4 i Xbox One konzole.

Oglas

Kaspersky Lab je zabilježio oko 34.000 napada dnevno. Iako niti druge gamerske platforme nisu imune na  ove napade, čini se kako su upravo nova Microsoftova i Sonyjeva konzola omiljene mete koje hakeri žele provaliti. Sjetite se samo nemilog događaja od prije nekoliko godina kada su hakeri pokrali sve privatne podatke korisnika Playstationa, bio je to čitav kaos.

Kaspersky Lab je objavio kako u svijetu postoji više od 4,6 milijuna malwarea koji je posebno napisan kako bi se hakirale igraće platforme. Po zemljama najviše napadaju konzole u Španjolskoj, gdje je ove godine zabilježeno čak 140.000 napada, druga je Poljska s oko 130.000 napada, a treća zemlja u EU koju hakeri “ciljaju” je Italija sa 75.000 napada do sada ove godine.

Primarni cilj je, kako što smo već ranije rekli, krađa korisničkog imena i šifre, koju hakeri prodaju. Napadi mogu biti usmjereni na pojedine osobe, iako hakeri češće ciljaju čitave kompanije. Nakon jedne od najvećih predstavljanja novih konzola do sada, PS4 i XOne, povećao se broj igrača, pa tako i opasnost od hakiranja jer je više meta.

Razmislite kada postavljate korisničko ime i šifru neka ne budu banalni i jednostavni pojmovi ako to ne moraju biti.

Hakeri napadaju PlayStation 4 i Xbox One konzole nove generacije

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.