Grandstream Day 2016 – predstavljeni novi trendovi i uređaji u VoIP video telefoniji

Fotografija članka: Grandstream Day 2016 – predstavljeni novi trendovi i uređaji u VoIP video telefoniji

Vrlo stručna i specijalizirana Grandstream Day 2016 konferencija prva je ove vrste u Hrvatskoj, a predstavljeni su najnoviji trendovi u IP i glasovnoj audio i video komunikaciji na tržištu širokopojasne telefonije.

Oglas

Na konferenciji je bio oko osamdesetak sudionika koji su saznali najnovije informacije s područja IP telefonije i video komunikacije. Organizatori konferencije koja je održana u zagrebačkom hotelu Aristos bili su američka tvrtka Grandstream, te hrvatske tvrtke Lunaria i Sagena. U okviru konferencije postavljen je i izložbeni prostor gdje su sudionici mogli i isprobati sve što su novo čuli i vidjeli na predavanjima.

Nakon uvodnog govora Damira Blageca iz tvrtke Lunaria, u prvom je dijelu konferencije predavanja odradio Abdenasser Ghomri (Senior Support Engineer, EMEA, Grandstream), a koji je ukratko predstavio tvrtku koja ima sjedište u Bostonu (Massachusetts, SAD). Grandstream je osnovan 2002. godine, a broji više od 500 zaposlenika u 10 država širom svijeta. Tvrtka je lider u IP glasovnoj i video telefoniji i nadzornim rješenjima (nadzorne kamere), a u prvom su redu orijentirani na mala i srednja poduzeća (SMB), kao i na tržište široke potrošnje.

Dva su osnovna smjera razvoja kompanije. Prvi se odnosi na VoIP proizvode (Voice over IP) u koji spadaju IP multimedijski i poslovni telefoni, SMB komunikacijski uređaji, kao i uređaji za audio/video konferencije. Drugi smjer razvoja odnosi se na nadzorni program koji uključuje vanjske nadzorne IP kamere, ali i sav prateći sustav aplikacija, snimanja i servera gdje se podaci pohranjuju. Kompletan sustav funkcionira preko GAPS-a (Grandstream Automatic Provisioning System), koji povezuje centralni serverski sustav sa korisničkim serverima i mrežama.

Ghomri je također predstavio i “Grandstream new products roadmap“, odnosno nove proizvode koji će se uskoro naći u prodaji i kod nas. Ističemo Grandstream DP720 bežični DECT telefon s 1,8 inčnim TFT LCD ekranom u boji (128 x 160 točaka), a predstavljena je i Grandstream DP750, nova DECT VoIP bazna stanica koja se može spojiti istovremeno na pet DP720 DECT telefona, dometa je do 300 metara na otvorenom odnosno 50 metara u zatvorenom prostoru, te omogućuje do 20 sati razgovora. Novost je svakako veća autonomija, kao i višejezičnost – podržan je i hrvatski jezik. Isto tako, moguće je definirati i više načina poziva – cirkularni, linearni, paralelni i dijeljeni. Tehničke karakteristike možete vidjeti niže, kao i usporedbu sa starijim modelima.

Najavljena je i nova GWN serija, kao i novi Grandstream GWN7000 ruter koji donosi neke nove mogućnosti, kao i još neki novi proizvodi koji su u dolasku.

Nakon teorije, neke od mogućnosti novih uređaja vidjeli smo i u praksi, odnosno kako podesiti UCM uređaje za rad, kako radi novi softver, te smo saznali korisne savjete i trikove.

Nakon pauze na red su došlli korisnici/partneri koji su predstavili svoja integrirana rješenja. Vlasnik tvrtke Infonodus Igor Raić predstavio je njihov “Call Spice” sustav naplate za Grandstream IP PBX uređaje koji se uglavnom koriste u turizmu odnosno hotelijerstvu. Boris Pejaković, vlasnik tvrtke Vox Diversa predstavio je zanimljivi “ClickVOX call manager sustav” i pripadajući CRM softver.

Konferencija bila je prodajno-tehničkog karaktera tako da vjerujemo kako su mnogi sudionici pronašli i tehničko-komunikacijska rješenja za svoje poslovanje. Na kraju su u bogatoj nagradnoj igri podijeljena i tri IP multimedijska Android telefona GXV3275.

S obzirom na velik odaziv na ovu vrlo specijaliziranu i stručnu konferenciju za očekivati je kako nas iduće godine očekuje drugi nastavak. Dodajmo na kraju kako je naš Racunalo.com portal bio medijski pokrovitelj konferencije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.