Gospodarstvo i zapošljavanje IT stručnjaka u 2010. godini

Racunalo.com foto

Gospodarstvo i zapošljavanje IT stručnjaka u 2010. godini

U posebnom panelu istaknutih IT stručnjaka i specijalista, ali i predstavnika gospodarstva bit de govora o nedostatku stručnog i educiranog kadra u ICT industriji i načinima rješavanja ovog problema. Ove de se teme promatrati i kroz prizmu mjera iz poglavlja Informacijsko društvo, iz Programa Vlade RH 2008.-2011., gdje se navodi se da de Vlada u suradnji s poslovnim sektorom i akademskom zajednicom sustavno raditi na povećanju informatičke pismenosti, da de poticati edukaciju gospodarstvenika o mogućnostima ICT u poslovanju, te općenito poticati ICT kao gospodarsku granu. Kvalitetno planiranje, standardizacija i realizacija ICT projekata, uz paralelne organizacijske promjene te reinženjering poslovnih procesa nužan su uvjet stimuliranja našeg gospodarstva i strateška investicija koja donosi prilike za otvaranje novih radnih mjesta i rast BDP-a.

U predviđenom panelu sudjelovat de mr. sc. đuro Popijač, ministar gospodarstva u Vladi RH, prof.dr.sc. Slavko Krajcar, profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i član Gospodarskog vijeća Visoke škole za primijenjeno računarstvo, mr.sc. Mislav Balković, dekan Visoke škole za primijenjeno računarstvo, Hrvoje Sagrak, predsjednik HUP-Udruge Informatičke i komunikacijske djelatnosti i Davor Majetić, predsjednik Udruženja za informacijske tehnologije pri HGK.

Na skupu očekujemo predstavnike ministarstva gospodarstva, državnog tajnika za e-Hrvatsku, predstavnike HZZ-a, HUP-a, HGK-a, HIZ-a, članove Gospodarskog vijeća Visoke škole za primijenjeno računarstvo, gospodarstvenike, studente i predstavnike Algebre.

Tematski skup će se održat u utorak, 13. travnja 2010. godine, u prostorijama Visoke škole za primijenjeno računarstvo( Algebra, dvorana "Nikola Tesla", Zagreb, Ilica 242, sveučilišni kampus, ulaz iz Domobranske), u vremenu od 11:00 do13:00 sati.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.