Gosp. Sanja dobar dan (vece, jutro)!

Racunalo.com foto

Vi gosp. Sanja možete biti ponosni na svoje obrazovanje. Gimnazija je najbolja srednja škola koja se danas najviše cijeni samo ako mi sami cijenimo sebe. Treba učiti i to upravo računala i Web kako bi naša kreativnost došla do izražaja.
Imao sam priliku slušati jednog profesora koji kaže da su 40 godine života jedna velika zamka za sve nas. Naime, u tim godinama ljudi steknu neke pozicije u društvu koje žele iskoristiti i grčevito se drže postojećeg stanja i ne ulazu u sebe, ne idu u novo. I kad firma propadne nađu se na Zavodu i uvide da su u velikom zaostatku i da je konkurencija mlađih koji sve to već znaju jako velika i da nemaju šanse i tako ostaju nezaposleni do kraja života.
Ja imam puno posla u svojoj 56 godini samo zato sto sam promijenio u životu 20 firmi i obišao cijeli svijet nekoliko puta. U svojoj 40 godini života sam ostavio super radno mjesto u brodarstvu i započeo privatnu Školu. Zato imam danas puno posla. Ove godine sam napustio razrednu nastavu i krenuo samo sa e-učenjem i tako bi u stvari trebali svi. Kad si na vrhu negdje trebalo bi početi od nule. I sve tako. Jer okolina se strasno brzo mijenja i ako se imalo uspavamo ode vlak.
U svojoj 40-oj godini, 1990. sam prvi put takao računalo (diplomirao sam na FESB-u u Splitu 1974 kad nije bilo računala) i do danas sam napisao 40 knjiga i tisuće web stranica.
Ogromna je zabluda da je za nešto kasno, ne stignem, drugi su mlađi i to već znaju. To nema veze. Važan je adrenalin i volja za takmičenjem, za učenjem, vjera u sebe i u svoje prednosti. Kad je riječ o pametnim poslovima, maksimum se postiže od 50 do 80. Ako je riječ o rutinskim fizičkim poslovima, jasno da je maksimum 20 do 40.
Drago mi je da ste spremni za učenje. Želim vam da se svaki dan izborite bar za 1 sat mira, s isključenim mobitelom i telefonom. Pravo mirno učenje i spoznaja da ispred sebe imate cijeli jedan sat sigurnog mira. Ukucani neka vam štite vas mir i tako pomažu. Sve preko jednog sata je ogromno bogatstvo. Kod učenja treba strpljenja, ali bar ne trebate se puno misliti kad nešto ne radi ili nije jasno, jer imate online učitelja.
Vi s ovim emailom dobivate sve potrebno za učenje, a u međuvremenu možete obaviti još sto niste prema proceduri za upis:
Vas učitelj sam ja, Ivica Kartelo,
Radujem se vašim pitanjima i ne ustručavajte se pitati sve sto ne znate. Jedino ograničenje je krajnji datum za ispit. Prije toga kad god ste spremni možete izaći na ispit. U e-razred ulazite kad hoćete 24 sata na dan i meni šaljete email kad hoćete. Učenje je asinhrono, sto znaci da nikad ne moramo biti istovremeno na mreži.


Ivica Kartelo
Prvi online učitelj u Hrvatskoj

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.