Gorenje Grupa i Panasonic najavili dugoročno poslovno strateško partnerstvo

Fotografija članka: Gorenje Grupa i Panasonic najavili dugoročno poslovno strateško partnerstvo

Slovenska Gorenje Grupa i japanska tehnološka kompanija Panasonic najavili su dugoročnog strateško partnerstva kojim će ojačati zajedničko poslovanje i konkurentnost na području Europe.

Oglas

Strateško partnerstvo Gorenja i Panasonica temeljit će se na sljedećim osloncima: zajedničko I&R te razmjena određenih proizvodnih platformi za odabrane kategorije proizvoda (perilice rublja, hladnjaci i ugradbene pećnice); zatim tu je i prodajna mreža kao i know–how marketing za distribuciju na tržište Europe.

Kao dodatak tim primarnim temeljima, partnerstvo će omogućiti stvaranje fleksibilne baze kojom obje kompanije dobivaju mogućnost istražiti i neka druga područja za daljni razvoj međusobne suradnje.

Kao znak povjerenja u uspjeh partnerstva i predanosti prema dugoročnoj poslovnoj suradnji, Panasonic će investirati 10 milijuna eura i preuzeti manji udio u Gorenju; te omogućiti postojećim i novim potencijalnim dioničarima da profitiraju kroz ovo partnerstvo, što će dovesti do porasta kapitala i dvostrukog kotiranja Gorenja.

Strateško partnerstvo će omogućiti i Panasonicu i Gorenju da bolje služe svojim potrošačima kreirajući sinergiju koja će ojačati odnose snaga i kompetitivne prednosti obje kompanije.

Panasonic i Gorenje strateški partneri 02

Gorenje i Panasonic partnerstvo će provoditi u područjima I&R-a, proizvodnje i prodaje s početnim naglaskom na (i) zajedničkom razvoju nove generacije perilica za rublje namijenjenih tržištu EU, (ii) proizvodnji hladnjaka branda Panasonic koji će biti distribuirani putem Gorenja na tržište EU, Rusije i tržište ZND-a te (iii) zajedničkom distribucijskom potencijalu za odabrane ugradbene kuhinjske aparate branda Panasonic u Europi te proizvodnji ugradbenih pećnica marke Gorenje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.