GoPro popravio financije i uzdaje se u Hero6 i Fusion

Fotografija članka: GoPro popravio financije i uzdaje se u Hero6 i Fusion

GoPro se još od 2014 nije mogao pohvaliti pozitivnim financijskim rezultatima i bori se s profitabilnošću no stvari se poravljaju.

Oglas

Prema izvješću za drugi kvartal 2017. GoPro je nadvisio očekivanja s Wall Streeta sa 296,5 milijuna dolara prihoda što je ogroman skok od prošlogodišnjih 220.8 milijuna u istom razdoblju. Gubitci sada iznose 30.5 milijuna dolara što je čak 77% manje od 91.8 milijuna dolara gubitka u drugom kvartalu prošle godine, odnosno idu u pravom smjeru.

“GoPro gradi zamah. Hero 6 i Fusion, naša 5.2K sferna kamera trebaju izaći kasnije ove godine i nastavit ćemo prema cilju ispunjenja pozitivne 2017. fiskalne godine.” – rekao je osnivač i direktor nick Woodman. Podsjetio nas je na nedavno predstavljenu značajku QuikStories koja automatski stvara filmove od vaših snimki i omogućava dijeljenje na Instagram i Twitter. Woodman smatra kako je upravo QuikStories “najveći korak naprijed” još od izuma prvotne GoPro kamere. No ipak, dodaje kako su potražnja i bolje upravljanje troškovima glavni razlozi za dobre rezultate u ovoj godini.

GoPro Hero5 i Karma dron ispunili su prodajna očekivanja u Americi, a očekuju se dobri rezultati i na međunarodnom tržištu posebno krajem godine prije sezone blagdana. osim Hero6 i Fusion Kamera, cilj im je sa budućim proizvodima da pametni telefoni postanu središnji za GoPro iskustvo.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.